Fagyasztott vaddisznó húst kaptam, hogyan álljak neki?
Hát még nem tudom mi lesz belőle,de azt hallottam,ez a pác azért van,hogy puhítsa a húst.Nem azért hogy ízesítse.Babéros forró vízzel öntsem le és abban álljon pár napig,mert nem lesz olyan rágós,aztán készíthetem úgy,ahogy akarom.Újabb fűszeres pácolással...Vagy vmi ilyesmi.Tanácstalan vagyok.
Akkor is kell ha fagyasztott.Mert oké hogy a frisset muszáj,de ezt is?
Szia ! nem tudom mi mellett döntesz, de én vörösboros vaddisznópörköltre szavaznék.jó sok hagymával, jó testes szafttal.ha pörköltnek csinálod nem kell pácolni.
de ajánlok egy jó kis pácoló szószt, amiben 2 éjszakát is
hagyhatod érni.én "szelíd" tarjából szoktam csinálni.jó nagy tenyérnyi szeleteket alaposan bedörzsölöm sóval.
egy tálkában összekeverek 3-4 evőkanál mézet, fél tubus mustárt, 5-6 gerezd préselt fogkagymát, másfél-két dl kecsapot, sok borsot.felvágok 3-4 közepes hagymát félkarikára.kezembe fog a husiszeleteket és mindkét oldalát kézzel jól bekenem a masszával.egy nagyobb tálba
rakom-alul hagyma , rá egy sor bekent hús, megint hagyma, megint hús és így tovább. tetejére is maradjon hagyma.jó szorosan le kell fóliázni, mert nagyon erős
illata van.én egy éjjelre szoktam hűtőbe tenni.másnap egy jókora zománcos tepsit kikenek zsírral és elhelyezem
a husikat, hogy félig fedjék egymást / máskébb nem fér el
ennyi /ugy ahogy van hagymástól , szószostól, alá egy kis pohár víz.a tepsit is nagyon szorosan le kell fóliázni és úgy sütni.a szelidcocának kell egy jó másfél óra. félidő magasságában érdemes megnézni, esetleg még egy kis vízzel megkínálni.a hagymák eltűnnek,finom szafttá lényegülnek.a husi omlós, ízletes.bármilyen hagyományos körettel /mi krumplival szeretjük/isteni finom.
Üdv:-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!