Liszt, cukor, fehérje nélküli ételeket, recepteket ismertek?
Kókuszolaj. Csapvíz.
A gyümölcsben van ugyan fehérje is, szénhidrát is, de nem finomított cukor.
Amúgy hogy érted?
A vizesedés legtöbbször a vese müködési zavarára utal. A vesemüködést a fehérje terheli a legjobban, ezért kell a fehérjebevitelt csökkenteni.
(Egyébként éppen ezért is káros a testépítök által javasolt sok fehérjfogyasztás is)
A kérdésres: lehetöleg zöldségféléket fogyassz, rengeteg elkészítési módja is van, meg a sok különféle zöldségfajtákkal is lehet variálni. Szóval igen változatos étrendet lehet összeállítani így is.
Az orvos nem mondta, mennyi fehérjét ehetsz? Mert azért valamennyire szüksége van az embernek, de tudom, bizonyos betegségek esetén a normál minimumszint alá kell menni.
Sok zöldségétel belefér, ha a fűszeres nem gond (de nem is kell agyonfűszerezni), akkor pl. a zöldségcurry is. Vagy a zöldségpörkölt. Bár én ezekkel nem laknék jól, de ha adagolunk nem kevés olajos magvat is, akkor már alakulna. Ha a zsíros megközelítés nem jó, akkor szénhidrátdúsabban kell enni, amivel valószínűleg jön fehérje is (akár hüvelyesekről, akár rizsről, akár krumpliról van szó), kérdés, mennyit szabad. Mindent nem lehet kizárni... Bár a szénhidrátdús étrend hizlalóbb szokott lenni, én inkább sok zsírt ennék (fogyni is csak úgy tudtam, sok szénhidráttal nem), de nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!