Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék karácsonyi sütit...

Szeretnék karácsonyi sütit sütni, hogyan csináljam a szélére a csokimázat?

Figyelt kérdés
eddig akárhányszor próbáltam nem volt jó
2009. dec. 19. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Így nehéz válaszolni. Az, hogy "karácsonyi süti" önmagában nem értelmezhető számomra. Sok minden befér ebbe a kategóriába, a bejglitől a mézeskalácsig...egyik sem csokis szélű.

Jó lenne ha leírnád, hogy egész pontosan milyen sütoről van szó.

2009. dec. 19. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez a recept neve, karácsonyi süti. Valamilyen keksz.
2009. dec. 19. 10:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Beírtam a keresőbe, hátha...

Kb. félmillió találatot dobott ki, tehát nem lettem okosabb.

Vagy linkeld be, vagy írd le a receptet ha szükséged van tanácsra. Szerintem így nem fog tudni senki segíteni, bár talán valaki rájön, mi lehet az a süti.

2009. dec. 19. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Hozzávalók:

• 50 dkg liszt

• 1 csomag sütőpor

• 1 csomag vaníliás cukor

• 2 db egész tojás

• 20 dkg sütőmargarin

• 20 dkg cukor

• 1 evőkanál őrőlt fahéj

• 1 narancs reszelt héja

• A díszítéshez:

• porcukor

Elkészítés

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tészta felét (a másik felét hagyjuk a hűtőben, mert a zsiradék miatt gyorsan ragacsos lesz) egész vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a formákat, és kb. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt világos sárgára sütjük. A tészta másik felével ugyanígy járjunk el. Kihűlés után fahéjas porcukorral szórjuk meg.


Készíthetjük linzerként is, 1-1 formát lekvárral összeragasztunk.

2009. dec. 19. 12:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a tetejére körbe akkor habzsákkal, ha a szélét, akkor olvasztott csokban megforgatod a szélét (megfogod a közepén és körbetekered, mint egy mókuskereket).
2009. dec. 19. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok. Már gondolom, mit szeretnél.

Egy lábosban tegyél fel vizet forrni. Egy másik lábosba, vagy tálba (akkorába, amit a vízes lábosba bele tudsz állítani úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe) tördelj bele csokit. A legjobb a magas kakótartalmú keserű csoki. Ha bevonót használsz, akkor keverj hozzá egy kis kakaóport.

Amikor a víz forrni kezd, vedd takarékra, hogy csak gyöngyözzön és gőzöljön. Állítsd bele a csokis edényt. Amikor olvadni kezd a csok, tegyél hozzá egy kevés (diónyi) vajat. Amikor már megolvadt, húzd le a tűzről és mártogasd bele a kekszek szélét. Kivajazott alufóliára tedd a kekszeket, amíg a csoki megszilárdul.

Vigyázz, ne hevítsd túl a csokit, mert hamar megég, és akkor fénytelen lesz és azonnal megszilárdul.


Ha nem így gondoltad, vagy más mázt szeretnél, akkor írd körül, mi lenne az. Biztos kisakkozzuk, és valaki tud tanácsot adni.

2009. dec. 19. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a csokimázra gondolsz? Ami kakaóporból, vajból, cukorból áll? Sajnos nekem nem szokott olyan jól sikerülni,ezért ha valaki tudja, hogy nem lehet elrontani, ossza már meg velünk!
2009. dec. 19. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam, remélem sikerül, eddig nem tettem bele vajat, lehet azért nem volt jó.
2009. dec. 19. 13:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!