Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni a...

Hogyan kell készíteni a mézeskalácsot?

Figyelt kérdés

Tudom, sok ilyen kérdés van már, meg is néztem az összeset, de mindenhol másféle recept van, és nem tudom melyikhez kezdjek hozzá. Igazából én még nem sütöttem, meg anyum sem mézeskalcásot, de most nagyon szeretné(n)k:)

Mondjuk olyan 5-6 személyre szeretném csinálni a sütit, mert hát mi vagyunk 4-en és vendégek is jönnek:)

Milyen BEVÁLT receptet ajánlotok? És hogyan kell elkészíteni? 17/L Ezt a neten találtam, de azért még írhattok:

[link]


2009. dec. 18. 23:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2.5 dkg kakaó, fűszerek: szegfűszeg, fahéj.

Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg cukor


A mézet cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, s megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.


Kiegészítés: Az a sütési idő 170 fokon kb 6-10 perc vastagságtól függően. Még puhának kell lennie, mikor kiveszed. Ha nagyon ragacsosra sikerül a tészta, mert nagyobbak a tojások, akkor icipici lisztet tegyél hozzá.

Ha másnapra nem puhul meg a kalács, akkor rakd egy dobozba, és tegyél hozzá 1-2 cikk almát.

Én is ennyi idősen csináltam az elsőt ezen recept alapján, azóta is ezt használom.

Mézeskalács házat is tudsz belőle készíteni sablonnal!

Sok sikert!

20/L

2009. dec. 18. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem ez a recept vált be nagyon (bár én mindig kicsit több mézet teszek bele). Nagyon finom, rögtön sütés után puha, nem kell vele szenvedni, hogy megpuhuljon.

2 evőkanál méz

45 dkg liszt

13 dkg porcukor

8 dkg vaj vagy margarin

2 tojás

mézeskalács-fűszerkeverék

1 kávéskanál szódabikarbóna

2009. dec. 18. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez elég 5-6 személynek? Hogyhogy van benne kakaó? A többi receptben nem láttam, csak azért kérdezem:)
2009. dec. 18. 23:57
 4/10 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm mindkettőtöknek:)
2009. dec. 18. 23:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Gyönyörű szép színe lesz tőle. :) De kihagyhatod, csak akkor tegyél még bele egy plusz evőkanál lisztet. :)
2009. dec. 19. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]


Szerintem ez az egyik legjobb recept :)

2009. dec. 19. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de kéne egy kis segítség, mert még elég tapasztalatlan vagyok.


Szóval, tegnap kisütöttem a mézeskalácsunkat, és iszonyat kemény lett, megfog puhulni? avgy van valami praktika, hogy megpuhuljon?

2009. dec. 19. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Ha puhára szeretnéd akkor egy fém dobozba tedd bele vagy műanyagba és tegyél közé vékony almaszeleteket és nagyon szépen meg fognak puhulni.
2009. dec. 19. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
csak vigyázz, mert az alma néha eláztatja a sütit ahol összeérnek.
2009. dec. 19. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget:) Valamelyik nap meg is sütöm a sütit, majd megírom hogy sikerült:)
2009. dec. 19. 13:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!