Ha leragadt a gyümölcstortalap alja, akkor összerakhatom pohárban a "tortát"?
Persze, nyugodtan.
Egy tipp: ne áruld el senkinek, hogy azért lett ilyen, mert leragadt a tészta, hanem nevezd el valaminek és tálald új receptként.
Ugyanis sok ember, ha azt hallja, hogy valami nem úgy sikerült, ahoyg tervezve volt, akkor már elöre rossznak tartja. Ha meg érdekes újdonságnak, akkor meg elkéri a receptet is hozzá.
Sok sikert!
Nyugodtan rakhatod pohárba.
Dekoratívabb is,szerintem.
Én egy kicsit hígabb pudingot főznék, hogy becsorogjon a piskóta közé. rá bőven gyümölcs, színes zselé a tetejére és tálaláskor esetleg egy tejszínhabrózsa sprayből.
Nem tudom, hogyan készíted a piskótaalapot, de, ha elfogadsz egy tanácsot nem bánod meg.
először is nagyon alaposan ki kell zsiradékkal kenni a formát, az ujjunkkal minden borda közé bejutttatva.
megszórni liszttel azt is elegyengetni, hogy mindenhova jusson. a felesleget a csap felett le lehet rázni.
a masszét a közepére csorgatni és hagyni szépen egyenletesen elterülni.
ha kész a piskóta, egy vizesruhára tesszük, majd bevajazunk egy tálat, amin fogjuk díszíteni. ezzel leborítjuk, majd hirtelen mozdulattal megfordítjuk.
a formát beborítjuk jó hidegvizes ruhával, és hagyjuk gőzölögni.párszor megütögetjük egy kés nyelével az alját és körbe az oldalán is.
ez kb öt perc. utána óvatosan leemelhetjük a tortaformát,
és ott a gyönyörű szép piskóta alapunk.
Nagyon jó, olcsó bevált receptem is van, ha esetleg érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!