A máj pörköltet le lehet fagyasztani? Ha nem, akkor mit tudnék belőle készíteni?
Van egy nagyon kedvelt receptem, leirom, megéri kipróbálni, én tepsis májfasirtnak nevezem:
a hagymában lepörkölt májat (kb negyed kg) villával összetöröm, hozzáadok 2 fõtt tojást (ezt is villával összetörve, maradhatnak nagyobbacska darabkái), 2 egész nyers tojás, cipónyi áztatott kenyér, zöldpetrezseleyem apróra vágva. Mindezt jól összekutyulod, hosszúkás tepsiben, lerben kb fél órát sütöd, amig megpirosodik a teteje. Hidegen, szeletelve istenien finom !
A reszteltmáj, a májpörkölt lefagyasztva sajnos megkeménykedik, nem nagyon élvezhető felmelegítve.Valóban a legjobb megoldás a pástétom készítése, azt nyugodtan le lehet kisebb adagokban is fagyasztani, majd alkalmasint elővenni, kiengedve nagyon finom kenyérre kenve, főleg pirítósra.
Én le szoktam darálni, utána darálok keménytojást, a szaftot is felhasználom bele. kis tejföllel lazítom, mustárt és, ha kell még fűszert teszek bele, hogy kellemesen pikáns legyen.
De még tovább is lehet ezt a pástétomot hasznosítani,
pl ha tócsniba (lapcsánka, macok stb ) keverjük, és a szokásos módon zsiradékban kisütjük.
Másik lehetőség májgaluskává alakítani. ekkor csak ledarálva tojással, prézlivel összegyúrni, vagy kanállal levesbe szaggatni, vagy vizes kézzel kis gombócokká formázva kifőzni.
Én kiveszek a zöldséges levesből, és abban főzöm ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!