Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismered a bolyhoska receptjét?...

Ismered a bolyhoska receptjét? Ha igen, írd meg légyszi!

Figyelt kérdés
A suli büfében lehetett kapni ilyen sütit, az volt a neve, hogy bolyhoska... :) Egy nagy golyó, piskótaszerű tésztája volt, ami csokikrémmel volt valahogy összekeverve... nem tudom, hogyan... :D És az egész be volt vonva csokiöntettel, néha mandula darabkák is voltak rajta, és nagyon fincsi volt... Szeretnék ilyet készíteni, csak nem tudom, hogyan kell...
2009. dec. 18. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Bár ez sajtos, de azért hátha:

[link]

2009. dec. 18. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez csak egy fantázia név,és sztem a süti is saját kreálmány,mert neten sehol sem találtam!Kérdezd meg a büfést,honnan hozza a sütit?Nyomozd ki,én tuti ezt csinálnám!;)
2009. dec. 18. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
az nem lehet, hogy valami hólabda szerű süti, csak kókuszreszelék helyett vmi csokikrémmel van bevonva?
2009. dec. 18. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi lehet a bolyhoskád, de a leirásod alapján kreálok neked receptet.

Ez egy nagyobb adag lesz, azért hogy ne maradjon ki krémed.

Süss egy 6 tojásos vizes piskótát piskótát (sarkos tepsi),

ehhez főzz egy csomag csokis pudingporból pudingot, de csak 2,5-3dl tejjel. Keverj ki habosra egy margarint 3 kanál porcukorral, és folyamatosan keverd hozzá a kihűlt pudingot. Egy jó kis krémet kellene kapnod, ezzel a krémmel gyúrd lazán össze a piskótát ( a piskótához add a krémet, és ne forditva), és tedd hűtőbe pár órára, hogy teljesen megkeményedjen. Addig egy fél margarint melegits fel lábasban, tördelj hozzá egy 250 gramos főzőcsokit, és kevergesd, mig teljesen fel nem olvad a csoki.

Ha a golyók kihűltek ebben a csoki öntetben tudod őket megforgatni, tersze először a csokit is fel kell melegiteni vizgőzön, enyhe langyosra. Ha túlmelegited, nagyon vékony lesz a bevonat, ha nem elég meleg, akkor nagyon vastag. A bemártott golyókat utána izlés szerint beszórhatod.

Remélem segitettem, a mennyiségeket elgondolás alapján irtam, nem biztos, hogy igy tökéletes lesz, de egy próbát megér.

Sok sikert!

2009. dec. 18. 20:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy segítettetek! :) A receptet majd kipróbálom... :)
2009. dec. 20. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!