Tudtok jó receptet bográcsban készült sertéspörköltre?
Milyen húsból érdemes csinálni? Most épp akciós a lapocka, abból is jó?
Köszi!
Bográcsos sertéspörkölthöz én csülköt + körmöt vennék.
Ha már nem disznóölési, amikor is benne van minden része a fülétől a farkáig.
Kiváló a lapocka is egy jó pörköltnek. Egy kiló húsra számolj kb 20 deka hagymát, (két közepes fej). A finomra vágott hagymát zsiradékon kezdd el kis sóval halványsárgára sütni,majd kevés vízzel pépes állagúra elfőzni. A vizet lehet, hogy többször is pótolni kell.Zsírjára visszasütve mehet rá a kockázott hús, amit fehéredésig állandó felügyelet mellett
kevergetni kell, míg ki nem adja a saját levét.
jöhet a fűszerezés só, bors, őrölt kömény, minőségi pirospaprika, kis lecsó is mehet bele (vagy egy szem hámozott paradicsom kockázva és egy paprika szintén apró kockákra vágva.)
kevés vízzel (csontlével) annyira felönteni, amennyi éppen csak ellepi.
Folyamatos figyelem mellett, a levet pótolgatni, míg a hús kellően puha nem lesz, a szaft pedig szósz szerűen kell, hogy bevonja.
Körettől függően lehet hosszabb lével is készíteni pl krumpli esetében, de ez ne menjen a tartalmas íz rovására.
A csülök, a köröm is nagyon jó, de nem együtt a lapockával, vagy legalábbis akkor egy szakaszos főzéssel kell megoldani, hogy együtt is puhák, finomak legyenek.
Tipp:
Ha lapockából készíted, vegyél bele néhány velős csontot, vágasd ketté a hentessel, és főzd bele. A végén vagy kidobod, vagy lesz aki "lecupákolja". Felséges, vastag szaftot produkál.
Egyebekben kövesd a 3. válaszoló útmutatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!