Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig áll el a kemény tojás?

Meddig áll el a kemény tojás?

Figyelt kérdés
Ápr. 18-án elutazunk , 21 Húsvét Hétfő, úgy tudom egy hétig is bírja, úgy gondoltam befestem és elviszem, mert nem szeretnék vendégségben vacakolni ezzel.

2014. márc. 28. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nos, jó pár napig eláll. 3 napig mindenképpen.
2014. márc. 28. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs feltörve eláll addig, bár picit változik az íze.
2014. márc. 28. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 reptoid ***** válasza:

Ha befested, gondolom nem akarod megenni. Vagy nem tudom :D

De ha csak ajándéknak gondoltad, akkor bőven jó. Nekem most is van egy itt az asztalomon tavalyról, kb egy éves már és semmi szaga se semmije nincs.

2014. márc. 28. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
sokáig eláll, akár 10 nap-két hétig is, de legalább 10 perces legyen. (Nekem egyszer véletlenül maradt egy a csokitojások között-mert nem szeretjük-és csak összeszáradt a héjon belül) Régen (háborús időben) a katonák otthonról csomagban főtt tojást kaptak, mert az sokáig bírta.
2014. márc. 29. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Festeni szeretném. Gondoltam kifújom, de fél napos az út, mire odaérünk összetörne.

Egyébként hallottam olyat, hogy bezsírozva a nyers tojás egy hónapig eláll :O hát nem tudom..

Addig még csak kitalálom mi legyen.

2014. márc. 29. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
főzzed másfél órán keresztül, és akkor bármeddig eláll!
2014. márc. 29. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Gyerekkorombeli mondás volt, hogy a húsvéti festett tojás 40 napig eláll.Tény, hogy legalább egy hétig ettük, amennyit az öcsém összelocsolt húsvétkor, pedig hűtő sem volt.

Szóval bátran fesd meg, és vidd a vendégségbe, nem lesz semmi baja egy hétig sem.

Persze való igaz, hogy alaposan meg kell főzni, csak akkor meg számítani kell rá, hogy a sárgája köröl egy zöld réteg lesz, de ez nem romlás jele, hanem a sokáig való főzés kémiai jelensége.

2014. márc. 29. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!