Meddig áll el a kemény tojás?
Ha befested, gondolom nem akarod megenni. Vagy nem tudom :D
De ha csak ajándéknak gondoltad, akkor bőven jó. Nekem most is van egy itt az asztalomon tavalyról, kb egy éves már és semmi szaga se semmije nincs.
Festeni szeretném. Gondoltam kifújom, de fél napos az út, mire odaérünk összetörne.
Egyébként hallottam olyat, hogy bezsírozva a nyers tojás egy hónapig eláll :O hát nem tudom..
Addig még csak kitalálom mi legyen.
Gyerekkorombeli mondás volt, hogy a húsvéti festett tojás 40 napig eláll.Tény, hogy legalább egy hétig ettük, amennyit az öcsém összelocsolt húsvétkor, pedig hűtő sem volt.
Szóval bátran fesd meg, és vidd a vendégségbe, nem lesz semmi baja egy hétig sem.
Persze való igaz, hogy alaposan meg kell főzni, csak akkor meg számítani kell rá, hogy a sárgája köröl egy zöld réteg lesz, de ez nem romlás jele, hanem a sokáig való főzés kémiai jelensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!