Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell késziteni azokat...

Hogyan kell késziteni azokat a szószokat, amelyekkel leöntik a főtt és a sült húsokat?

Figyelt kérdés
2014. márc. 26. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Csont es zoldsegek alacsony hofokon 24-48 oraig fozni. Utana leszurod es tuzon besurited. Szep barna szoszt kapsz.
2014. márc. 27. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Keress rá a barnamártásra. elég macerás, de nagyon finom.

De azért sokféle mártás létezik ezen kívül is, nem tudom konkrétan mire gondolsz.

2014. márc. 27. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 SzarvasLászló ***** válasza:

A sült húsokat a sütésük közben keletkezett lével vagy annak kis mértékű módosításával (sűrítés, fűszerezés, stb.) szokták meglocsolni. Ez a legegyszerűbb és kézenfekvő megoldás.


A főttekhez (ugyanúgy mint a sülteknél is) pedig sokféle mártás létezik (a sült jellege és íze szerint).


Keress rá a mártásokra.

2014. márc. 27. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi ördöngősség. Egy kevéske zsíron teszik fel a húsokat párolódni, majd vizet adnak hozzá és födő alatt kezdik puhítani. Amikor a hús puha, födő le, az esetleg még alatta levő vizet nem sütik vissza teljesen.

Ezt a vegyes-vizes-zsíros szaftot merik rá az adagokra.

Legalábbis üzemin valahogy így csinálták, egyszerű módja nagyobb konyháknál ha el akarják kerülni a külön mártás készítését.

2014. márc. 27. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!