Hogyan kell késziteni azokat a szószokat, amelyekkel leöntik a főtt és a sült húsokat?
Keress rá a barnamártásra. elég macerás, de nagyon finom.
De azért sokféle mártás létezik ezen kívül is, nem tudom konkrétan mire gondolsz.
A sült húsokat a sütésük közben keletkezett lével vagy annak kis mértékű módosításával (sűrítés, fűszerezés, stb.) szokták meglocsolni. Ez a legegyszerűbb és kézenfekvő megoldás.
A főttekhez (ugyanúgy mint a sülteknél is) pedig sokféle mártás létezik (a sült jellege és íze szerint).
Keress rá a mártásokra.
Szerintem semmi ördöngősség. Egy kevéske zsíron teszik fel a húsokat párolódni, majd vizet adnak hozzá és födő alatt kezdik puhítani. Amikor a hús puha, födő le, az esetleg még alatta levő vizet nem sütik vissza teljesen.
Ezt a vegyes-vizes-zsíros szaftot merik rá az adagokra.
Legalábbis üzemin valahogy így csinálták, egyszerű módja nagyobb konyháknál ha el akarják kerülni a külön mártás készítését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!