Van valami jó receptetek grill serpenyős húsra?
Van egy új grill serpenyőm, ilyen:
Még nem használtam ilyet ezelőtt, így nem is igazán tudom hogyan és mit lehetne készíteni vele. Nektek van valami fincsi receptetek? Sertés húst szeretnék első körben, kell-e potyolni pl, minden érdekel. Köszönöm.
Lusta vagyok recepte(ke)t írni, csak egy jó tanács:
lehetőleg ilyenkor ne szárított fűszereket használj és a sütés végén (remélhetőleg nem szénné égetett) összegyűlt pecsenyelevet pedig használd fel mártásnak.
Zöldségeket ,húsokat tudsz benne sütni.
Az lényeg ,hogy elöször a serpenyőt forrositsd fel.mindenféle zsíradék nélkül.Onann tudod ,hogy a serpenyöd felforosodott ,hogy füst jeleket ad.
Ilyenkor vagy lekened valami zsíradékkal mielött ráteszed a grillezni kivánt zöldséget ,húst: Nem szoktam lekenni zsíradékkal a serpenyöt a húson lévő pácolaj elég a sütéshez.
A zöldségeket pedig vékonyan megkenem olajal.
Sertés szüzpecsenyét szép szeletekre vágom.
Olajos fokhagymás borsos pácot készitek .ebben pácolom a húst majd a forró serpenyöbe teszem,és megsütöm.
Nekem ez a receptem csirke felső comb filére van vagy szárnyra: nagyon finom grillezve:
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
Tarjára:
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz önállo mártásként és pácolásra alkalmas:
ezeket szoktam még használni pácként:
Grillpácok sertéshúshoz
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
3 dl olaj
só és bors ízlés szerint
1 kk őrült pirospaprika
Fél kk kömény
1 kis paradicsompüré konzerv (ha van házi, az a legjobb)
3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.
Ketchupos pác:
2 dl olívaolaj
1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)
1 ek ketchup
1 kk só
1 kk mustár
1 kk kockacukor
fél vagy kevesebb kk őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)
6 ek száraz vörösbor
3 ek vörösborecet
2 ek szójaszósz
6 ek olaj
1 ek Worcestershire szósz
1 tk cukor
2 gerezd fokhagyma aprítva
2 ek petrezselyem apróra vágva
2 ek egyéb friss zöldfűszer
bors
Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.
Grillpác csirkehúshoz
A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.
Joghurtos
2 dl natúr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően
1 ek olívaolaj
1 kk só
2 kk koriander
Mézes-mustáros pác
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 citrom leve és reszelt héja
A grill előtti este tegyük a pácba a húst.
Rozmaringos pác
4-5 ek olivaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)
színes bors - frissen őrölve
friss rozmaring apróra vágva
Grillpác a halhoz
Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!
Citromos-fokhagymás pác
2 dl olívaolaj
2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma összenyomkodva
Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük
3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.
Ketchupos pác
2 dl olívaolaj
1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)
1 ek ketchup
1 kk só
1 kk mustár
1 kk kockacukor
fél vagy kevesebb kk őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)
6 ek száraz vörösbor
3 ek vörösborecet
2 ek szójaszósz
6 ek olaj
1 ek Worcestershire szósz
1 tk cukor
2 gerezd fokhagyma aprítva
2 ek petrezselyem apróra vágva
2 ek egyéb friss zöldfűszer
bors
Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.
Grillpác csirkehúshoz
A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.
Joghurtos
2 dl natúr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően
1 ek olívaolaj
1 kk só
2 kk koriander
Mézes-mustáros pác
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 citrom leve és reszelt héja
A grill előtti este tegyük a pácba a húst.
Rozmaringos pác
4-5 ek olivaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)
színes bors - frissen őrölve
friss rozmaring apróra vágva
Grillpác a halhoz
Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!
Citromos-fokhagymás pác
2 dl olívaolaj
2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma összenyomkodva
Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük.
Ja ez kimaradt:
a potyolás attól függ, hogy milyen húst akarsz (lazát, tömöret).
Ha laposat és lazát akarsz, akkor potyold nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!