Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami jó receptetek...

Van valami jó receptetek grill serpenyős húsra?

Figyelt kérdés

Van egy új grill serpenyőm, ilyen:

[link]


Még nem használtam ilyet ezelőtt, így nem is igazán tudom hogyan és mit lehetne készíteni vele. Nektek van valami fincsi receptetek? Sertés húst szeretnék első körben, kell-e potyolni pl, minden érdekel. Köszönöm.



2014. márc. 25. 15:29
 1/3 SzarvasLászló ***** válasza:

Lusta vagyok recepte(ke)t írni, csak egy jó tanács:

lehetőleg ilyenkor ne szárított fűszereket használj és a sütés végén (remélhetőleg nem szénné égetett) összegyűlt pecsenyelevet pedig használd fel mártásnak.


[link]

2014. márc. 25. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Zöldségeket ,húsokat tudsz benne sütni.

Az lényeg ,hogy elöször a serpenyőt forrositsd fel.mindenféle zsíradék nélkül.Onann tudod ,hogy a serpenyöd felforosodott ,hogy füst jeleket ad.

Ilyenkor vagy lekened valami zsíradékkal mielött ráteszed a grillezni kivánt zöldséget ,húst: Nem szoktam lekenni zsíradékkal a serpenyöt a húson lévő pácolaj elég a sütéshez.

A zöldségeket pedig vékonyan megkenem olajal.

Sertés szüzpecsenyét szép szeletekre vágom.

Olajos fokhagymás borsos pácot készitek .ebben pácolom a húst majd a forró serpenyöbe teszem,és megsütöm.

Nekem ez a receptem csirke felső comb filére van vagy szárnyra: nagyon finom grillezve:

Hozzávalók:

2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.


Pác:

3evőkanál ketchup,

3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,

3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,

1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,

3 evőkanál méz,


Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.

Tarjára:

BBQ Mártás


Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap


A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz önállo mártásként és pácolásra alkalmas:

ezeket szoktam még használni pácként:

Grillpácok sertéshúshoz


1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

3 dl olaj

só és bors ízlés szerint

1 kk őrült pirospaprika

Fél kk kömény

1 kis paradicsompüré konzerv (ha van házi, az a legjobb)



3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.


Ketchupos pác:


2 dl olívaolaj

1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)

1 ek ketchup

1 kk só

1 kk mustár

1 kk kockacukor

fél vagy kevesebb kk őrölt bors

4 gerezd fokhagyma


Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)


6 ek száraz vörösbor

3 ek vörösborecet

2 ek szójaszósz

6 ek olaj

1 ek Worcestershire szósz

1 tk cukor

2 gerezd fokhagyma aprítva

2 ek petrezselyem apróra vágva

2 ek egyéb friss zöldfűszer

bors


Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.



Grillpác csirkehúshoz


A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.


Joghurtos


2 dl natúr joghurt

2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően

1 ek olívaolaj

1 kk só

2 kk koriander



Mézes-mustáros pác


2 ek dijoni mustár

2 ek méz

1 citrom leve és reszelt héja

A grill előtti este tegyük a pácba a húst.



Rozmaringos pác


4-5 ek olivaolaj

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)

színes bors - frissen őrölve

friss rozmaring apróra vágva



Grillpác a halhoz


Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!



Citromos-fokhagymás pác


2 dl olívaolaj

2 citrom leve

3 gerezd fokhagyma összenyomkodva

Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük



3-4 órával grillezés előtt tedd bele a szép husikat a pácba, hadd szívják meg magukat a finom ízekkel és illatokkal.


Ketchupos pác


2 dl olívaolaj

1 ek ecet (lehet almaecet is - ebből 1,5 ek)

1 ek ketchup

1 kk só

1 kk mustár

1 kk kockacukor

fél vagy kevesebb kk őrölt bors

4 gerezd fokhagyma


Steakekhez (marha vagy sertéshúshoz)


6 ek száraz vörösbor

3 ek vörösborecet

2 ek szójaszósz

6 ek olaj

1 ek Worcestershire szósz

1 tk cukor

2 gerezd fokhagyma aprítva

2 ek petrezselyem apróra vágva

2 ek egyéb friss zöldfűszer

bors


Hagyjuk estére a pácban érlelődni a hússzeleteket, és csak holnap grillezzük meg.



Grillpác csirkehúshoz


A csirkehúsok pácolásánál figyeljünk oda, hogy például a mell kifejezetetten száraz, így érdemes olyan pácot készíteni, amelytől szaftosabb lesz. Ne vigyük túlzásba a só használatát sem, hiszen az méginkább kiszárítja a húst.


Joghurtos


2 dl natúr joghurt

2-3 gerezd fokhagyma - kedveltségétől függően

1 ek olívaolaj

1 kk só

2 kk koriander



Mézes-mustáros pác


2 ek dijoni mustár

2 ek méz

1 citrom leve és reszelt héja

A grill előtti este tegyük a pácba a húst.



Rozmaringos pác


4-5 ek olivaolaj

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

2 citrom (a levük és a reszelt héjuk is)

színes bors - frissen őrölve

friss rozmaring apróra vágva



Grillpác a halhoz



Csepegtessünk citromlevet a halra, majd a sülés végén tegyünk rá egy kis vajat, és a grillezés után sózzuk!



Citromos-fokhagymás pác


2 dl olívaolaj

2 citrom leve

3 gerezd fokhagyma összenyomkodva

Bors ízlés szerint - ha lehet, akkor frissen őröljük.

2014. márc. 25. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 SzarvasLászló ***** válasza:

Ja ez kimaradt:

a potyolás attól függ, hogy milyen húst akarsz (lazát, tömöret).

Ha laposat és lazát akarsz, akkor potyold nyugodtan.

2014. márc. 25. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!