Hogyan tudom megszárítani, majd lisztté őrölni a csicsókát?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nézz körül az aszalással / szárítással foglakozó oldalakon!
Az ott olvasott módszerek kipróbálásával válaszd ki, hogy melyik módszer hatékonyabb.
Erős a gyanúm, hogy házilag nem könnyű megcsinálni.
Idő, energia igényes folyamat lesz! Gyümölcsöt, csipkebogyót már aszaltam házilag, az így szerzett tapasztalataim alapján gondolom, hogy a csicsóka elég problémás lesz.
Szerintem meg fog barnulni, nem tudom milyen színű, állagú liszt lesz belőle.
A barnulás ellen esetleg segíthet kevés citromlé!?
Szerintem ha bármilyen pékárúhoz akarod használni jobban jársz ha megfőzöd,összetöröd és valamilyen liszttel kiegészítve készíted el.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbálkozz, kísérletezz!
Ha van légkeveréses sütőd több szinten is, 4-5 sütőlapon tudsz szárítani/aszalni, úgy hatékonyabb. A gyümölcsöket 50 fokon szoktam aszalni, hogy ne vesszen el teljesen a vitamin tartalmuk. Amennyiben ez ne feltétel próbálkozz magasabb hőfokon.
Tegnap óta végiggondolva az is megfordult a fejemben, hogy megfőzés / lecsepegtetés után összetörni mint a krumplipürét. Lehet, hogy úgy hatékonyabb lenne a szárítás, mivel nagyobb a felület és ha már kiszáradt picit akkor össze lehet jobban törni - még nagyobb felület - hamarabb szárad. Főzve talán a héját is könnyebb leszedni.
De ezek csak tippek, ilyesmit még soha nem próbáltam szárítani.
Esetleg más glukénmentes alternatívák amik nincsenek olyan horror áron mint a GM búzaliszt:
"Kukorica, a rizs, a köles, a hajdina, amarant, a sárgaborsó és a szójaliszt, valamint a kukorica és a burgonyakeményítő és az ezekből készült termékek."
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!