Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom megszárítani,...

Hogyan tudom megszárítani, majd lisztté őrölni a csicsókát?

Figyelt kérdés
Inkább a szárítás érdekelne, gondolom őrölni kávédarálóban is lehet.
2014. márc. 23. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet kapni vízoldható (liofilizált) formában is egyes helyeken.
2014. márc. 23. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A legvékonyabbra szelő uborkagyalun szeld le, majd szárítsd meg konyharuhán. utána sütőpapírra terítsd és a gáztepsiben, a legalacsonyabb fokon szárítsd meg a sütőben. ha már zörgős akkor jó.Ha már jó meleg lesz a napon is lehet szárítani.a lényeg, hogy tényleg csontszáraz legyen, és csak azután darád le, mert , ha kicsit is nedves, penészesedhet.
2014. márc. 23. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az első válaszolónak: erről tudnál írni bővebben? Érdekelne!
2014. márc. 23. 20:55
 4/9 Béla211 ***** válasza:

Nézz körül az aszalással / szárítással foglakozó oldalakon!

Az ott olvasott módszerek kipróbálásával válaszd ki, hogy melyik módszer hatékonyabb.

Erős a gyanúm, hogy házilag nem könnyű megcsinálni.

Idő, energia igényes folyamat lesz! Gyümölcsöt, csipkebogyót már aszaltam házilag, az így szerzett tapasztalataim alapján gondolom, hogy a csicsóka elég problémás lesz.

Szerintem meg fog barnulni, nem tudom milyen színű, állagú liszt lesz belőle.

A barnulás ellen esetleg segíthet kevés citromlé!?

Szerintem ha bármilyen pékárúhoz akarod használni jobban jársz ha megfőzöd,összetöröd és valamilyen liszttel kiegészítve készíted el.

2014. márc. 24. 05:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, sütni szeretnék belőle, GM liszt-alternatíva lenne. Ha sokáig sütöm lassú fokozaton a vékony szeleteket? Van esély, hogy kiszáradjanak?
2014. márc. 25. 22:41
 6/9 Béla211 ***** válasza:

Próbálkozz, kísérletezz!

Ha van légkeveréses sütőd több szinten is, 4-5 sütőlapon tudsz szárítani/aszalni, úgy hatékonyabb. A gyümölcsöket 50 fokon szoktam aszalni, hogy ne vesszen el teljesen a vitamin tartalmuk. Amennyiben ez ne feltétel próbálkozz magasabb hőfokon.

Tegnap óta végiggondolva az is megfordult a fejemben, hogy megfőzés / lecsepegtetés után összetörni mint a krumplipürét. Lehet, hogy úgy hatékonyabb lenne a szárítás, mivel nagyobb a felület és ha már kiszáradt picit akkor össze lehet jobban törni - még nagyobb felület - hamarabb szárad. Főzve talán a héját is könnyebb leszedni.

De ezek csak tippek, ilyesmit még soha nem próbáltam szárítani.

Esetleg más glukénmentes alternatívák amik nincsenek olyan horror áron mint a GM búzaliszt:


"Kukorica, a rizs, a köles, a hajdina, amarant, a sárgaborsó és a szójaliszt, valamint a kukorica és a burgonyakeményítő és az ezekből készült termékek."

2014. márc. 26. 03:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm, ezek mind megvannak, mármint a lisztek, de mivel cukorbeteg iletőnek javasoltak csicsóka-lisztet (és az ára készen több mint 400 ft/kg!) úgy döntöttem, magam próbálkozom vele.
2014. márc. 31. 21:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
le kell reszelni almareszelőn, aztán tepsiben kályhaközelben megszárítani és utánna kávédarálón ledarálni. én pont ezt teszem a gyömbér gumóval és majd a kurkumával is.
2015. febr. 15. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2015. febr. 15. 16:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!