Hogyan tudom megszárítani, majd lisztté őrölni a csicsókát?
Nézz körül az aszalással / szárítással foglakozó oldalakon!
Az ott olvasott módszerek kipróbálásával válaszd ki, hogy melyik módszer hatékonyabb.
Erős a gyanúm, hogy házilag nem könnyű megcsinálni.
Idő, energia igényes folyamat lesz! Gyümölcsöt, csipkebogyót már aszaltam házilag, az így szerzett tapasztalataim alapján gondolom, hogy a csicsóka elég problémás lesz.
Szerintem meg fog barnulni, nem tudom milyen színű, állagú liszt lesz belőle.
A barnulás ellen esetleg segíthet kevés citromlé!?
Szerintem ha bármilyen pékárúhoz akarod használni jobban jársz ha megfőzöd,összetöröd és valamilyen liszttel kiegészítve készíted el.
Próbálkozz, kísérletezz!
Ha van légkeveréses sütőd több szinten is, 4-5 sütőlapon tudsz szárítani/aszalni, úgy hatékonyabb. A gyümölcsöket 50 fokon szoktam aszalni, hogy ne vesszen el teljesen a vitamin tartalmuk. Amennyiben ez ne feltétel próbálkozz magasabb hőfokon.
Tegnap óta végiggondolva az is megfordult a fejemben, hogy megfőzés / lecsepegtetés után összetörni mint a krumplipürét. Lehet, hogy úgy hatékonyabb lenne a szárítás, mivel nagyobb a felület és ha már kiszáradt picit akkor össze lehet jobban törni - még nagyobb felület - hamarabb szárad. Főzve talán a héját is könnyebb leszedni.
De ezek csak tippek, ilyesmit még soha nem próbáltam szárítani.
Esetleg más glukénmentes alternatívák amik nincsenek olyan horror áron mint a GM búzaliszt:
"Kukorica, a rizs, a köles, a hajdina, amarant, a sárgaborsó és a szójaliszt, valamint a kukorica és a burgonyakeményítő és az ezekből készült termékek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!