Sajtos pogácsaszerü mufinrecept?
Olyan muffinreceptet keresnék, ami ízben és állagban is hasonlít a sajtos pogácsára.
Amiket eddig találtam és kipróbáltam, azok nagyon tömények, fújtósak.
Mivel a családban egyedül csak én eszem, ezért az nem megoldás, hogy hóanpokig eszem olyan muffinokat, amik nem ízlenek, csak hogy egyszer véletlen rátaláljak egyre, ami tényleg jó.
Ezért nagyon kérem, ne a google-t meg hasonlókat írjatok, hanem tényleg kipróbált recepteket.
Ha valaki ismer olyat, ami könnyü és finom, legyen szíves, írja be a receptet.
Mindenkinek elöre is köszönöm a szivességét!
nekem van egy bevált saját fejlesztésű receptem, de, ha csak magad eszed elég sok :))
leírom, és próbáld rábeszélni a környezetedben lévőket, hogy kóstolják meg, mert tényleg finom.
mérce= 2,5 decis bögre.
először is megfőzünk két közepes krumplit héjában, kb 30 deka legyen. ha kihűlt reszeljük le, kislyukon.
egy kisebb hagymát is lereszelünk mellé.
egy keverőtálba beleütünk 2-3 tojást (mérettől függően.hozzákeverünk egy bögre kefírt/natúrjoghurtot/ tejjel higított tejfölt.beleöntünk 1 deci olajat, majd 2 bögre 1 cs.sütőporral elkevert lisztet. egy csapott ek. só, kis bors megy még bele.hozzáadjuk a reszelt krumplit, hagymát.A sót azért ízlés szerint, mert van akinek ez sok lenne.
Nokedlitésztának kell kinéznie.
a muffinsütőbe tett kapszlikat 3/4-ig töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, aminek a tetejére még teszünk 2-3 csík bacont.előmelegített sütőben kb 25 percig, tűpróbáig sütjük.
Reszelt hagyma helyett csináltam már medvehagymával is, hááát nagyom finom lett tőle.
ha megsült, vizes konyharuhára tesszük a tepsit és hagyjuk pár percig hűlni.villával kiemeljük, és megsütjük a maradék tésztát is. 20-22 db lehet belőle.
nálunk nagyon népszerű gulyás, frankfurti leves mellé, de hidegen is el lehet nassolni a maradékot.
a krumplispogácsához hasonlít, de annál lazább, könnyebb.
Ha szombaton csinálom pl, és marad pár darab , még hétfőn is teljesen puha, főleg, ha légmentesen letakarjuk.
egy próbát mindenképpen megér, és majd meglátod, ízlik-e. remélem nem fogsz benne csalódni:)
Köszi, érdekesnek tünik igy olvasva.
Nem tudom, próbáltad-e már lefagyasztani?
Mert a többiek csak az édes dolgokat szeretik, és meg éppen azt nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!