Hogyan tudok 1 tojásból ételt csinálni?
Én olajos magos rántottát szoktam, többnyire 1 deka lenmaggal vagy mandulával, bár a kendermagliszteset is szeretem :). De mehet bele egy csomó zöldség is, akár főzve és pürésítve, petrezselyem- vagy zellerpürével remek az eredmény, csak törik, én abba is teszek olajos magot, de én már csak ilyen vagyok.
Aztán van a tojásmuffin, ahogy én nevezem. Ott már 4 deka olajos mag figyel a felvert tojás mellett, só, sütőpor, mikróban másfél perc alatt megfő s ilyen humoros kis lágy cucc lesz, nagyon finom. A következő lépés már a magkenyér, amiben ennél is több olajos mag van.
No, én ilyeneket szoktam.
De persze édességet, főzött krémet is lehet kreálni belőle. Egyből speciel nem sokat, de az általam ismertek elég zsírosak s az azért jelent valami kalóriát.
S létezik tojáskrém (nekem nincs benne gyakorlatom), s ha unalmas is az alap főtt tojást, mustárral, s mondjuk zöldségekkel össze lehet keverni, hogy kissé a franciasalátára hajazva kaszinótojással (abban tejföl is van, az persze mehet bele, de én nem eszem olyat).
A zsírtej már nem annyira étel, úgyhogy hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!