Hogyan kell chilisbabot készíteni?
Először is, menj el a Tescoba, ha nincs a közelben akkor bármelyik más boltba. Ezután vegyél egy chilisbab alapot. Márkát nem írok. Kinek ez kinek az jön be. Fordítsd meg és olvasd el a hátulján, h mik kellenek még hozzá. Vedd meg azokat is! És miután neki állnál összehozni, olvasd el a fent említett chilisbab alap tasakján az elkészítési útmutatót.
Járj szerencsével és jó étvágyat! (:
Köszönöm!:)
Pont azon gondolkodtam, hogy alapból egyszerűbb:)
Leírok egy receptet- mexikói tüzes bab néven szerepel az én repertoáromban :) Gyakran főzök én is mert a férjem szereti a csípős kajákat.
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús (lapocakából szokom)
0,5 kg nagyszemű bab -(főzés előtt pár órával beáztatni)
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kanál csípős kecsup
zsír vagy olaj,piros fűszerpeprika édes, csípős paprika,
só, bors,
Elkészítés: Fölrakom a babot főni egy külön edénybe. Míg a bab fől ezalatt a zírból,hagymából,pirospaprikából pörkölt alapot készítek,rádobom a darált húst,utána a kecsup,fokhagyma,csípős piros paprika (ízlés szerint) sózom,borsozom. Kevergetem,le ne süljön utána vízzel föleresztem. Annyival,hogy ellepje a husit,fedő alatt puhára főzőm. Néha megkeverem. Amikor a bab megfőtt leszűröm, hozzáadom a húsos alaphoz. Még kb 5 percig főzőm és kész. Mondjuk mi szeretjük úgy,ha jó szaftos ezért még paradicsompürét is teszek hozzá.
Még annyit- én mikor sütöm a vöröshagymát,mindig rakok egy kávéskanál kristálycukrot a zsírba,és úgy pirítom. Nálam ez nagyon bevált. Érdemes kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!