Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell chilisbabot...

Hogyan kell chilisbabot készíteni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is, menj el a Tescoba, ha nincs a közelben akkor bármelyik más boltba. Ezután vegyél egy chilisbab alapot. Márkát nem írok. Kinek ez kinek az jön be. Fordítsd meg és olvasd el a hátulján, h mik kellenek még hozzá. Vedd meg azokat is! És miután neki állnál összehozni, olvasd el a fent említett chilisbab alap tasakján az elkészítési útmutatót.


Járj szerencsével és jó étvágyat! (:

2009. dec. 16. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Pont azon gondolkodtam, hogy alapból egyszerűbb:)

2009. dec. 16. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Vegyél daráthúst, alapot, kukoricát, babot. Nem túl nehéz :)
2009. dec. 16. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:

Leírok egy receptet- mexikói tüzes bab néven szerepel az én repertoáromban :) Gyakran főzök én is mert a férjem szereti a csípős kajákat.

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús (lapocakából szokom)

0,5 kg nagyszemű bab -(főzés előtt pár órával beáztatni)

1 nagyobb fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 kanál csípős kecsup

zsír vagy olaj,piros fűszerpeprika édes, csípős paprika,

só, bors,

Elkészítés: Fölrakom a babot főni egy külön edénybe. Míg a bab fől ezalatt a zírból,hagymából,pirospaprikából pörkölt alapot készítek,rádobom a darált húst,utána a kecsup,fokhagyma,csípős piros paprika (ízlés szerint) sózom,borsozom. Kevergetem,le ne süljön utána vízzel föleresztem. Annyival,hogy ellepje a husit,fedő alatt puhára főzőm. Néha megkeverem. Amikor a bab megfőtt leszűröm, hozzáadom a húsos alaphoz. Még kb 5 percig főzőm és kész. Mondjuk mi szeretjük úgy,ha jó szaftos ezért még paradicsompürét is teszek hozzá.

Még annyit- én mikor sütöm a vöröshagymát,mindig rakok egy kávéskanál kristálycukrot a zsírba,és úgy pirítom. Nálam ez nagyon bevált. Érdemes kipróbálni.

2009. dec. 16. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne darált húst rakj bele, hanem kolbászt. Én legalábbis kolbásszal sokkal jobban szeretem.
2010. máj. 5. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!