Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az olcsobb alapanyagokból is...

Az olcsobb alapanyagokból is lehet jó minőségű ételt főzni vagy csak drágább alapanyagokból?

Figyelt kérdés

A dolgozatomhoz szeretnék véleményeket kérni. Nincs jó vagy rossz válasz. Mindenki véleménye érdekel:

(zöldet adok mindenkinek)

ha van pl rá vagy bármilyen történetek ebben témában azt is köszönöm.


2014. márc. 21. 14:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó minőségű alapanyagokból lehet jó ételt készíteni.

Az ár túl sok dolog függvénye.

Pl. ha én megveszem a szomszéd Maris nénitől a salátát meg a tojást a piaci ártól olcsóbban, amit ő tulajdonképpen szinte bio módon termel meg, az mindenképpen jobb alapanyag, mintha elmennék valamelyik multihoz, és ott drágábban megvenném ugyanezeket.

Az ár az esetek többségében sajnos nem a minőség mércéje.

2014. márc. 21. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez gyakorlattól rutintól is függ, ki hogy tud bánni az alapanyagokkal.


Az, hogy olcsóbb, vagy drágább, nem annyira számít, viszont az ár elég sokszor tükrözi a minőséget. (nem mindig)


Az viszont már nem mindegy, hogy rosszabb vagy jobb minőségű. Lehet kompenzálni bizonyos termékek minőségét, (erre írtam a gyakorlatot) de alapvetően szarból nem lehet várat építeni.

Azért a végeredményen az esetek döntő többségében látszódik, hogy milyen minőségű alapanyagból volt összerakva.


Ami inkább érzékenyebb téma, (ha vendéglátásról beszélünk) hogy a jobb minőségű termékekből készített ételek minőségét hajlandó e megfizetni a vendég.

Tehát megéri e jobb minőségűből (és drágábból) dolgozni, ha a végeredmény pl 30%-kal drágább lesz.

Egyrészt kisebb haszonnal megéri e foglalkozni vele, vagy normális haszonnal, van e rá fizetőképes kereslet.

2014. márc. 21. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy jó minőségű ételt tudj főzni első sorban tudni kell főzni! Hiába drága , minőségű a hús, ha pl. csirkemellből vagy karajból főzöl pörköltet, mert az nem lesz jó ízű.

Másodszor az ételekhez nem szabad kész szószokat, önteteket. fűszereket (Vegetát, Delikátot stb.) használni, hanem természetes fűszereket.

Tejfölt, túrót házit kell használni, mert a bolti nem jó.

Zöldségeket, gyümölcsöket nem akkor kell venni, amikor még primőr, hanem amikor szezonja van.

Meg kell látni, hogy az árú friss-e, vagy már több napos. Ez fontosabb, mint az,hogy biónak mondják!

Akkor kell vásárolni, amikor az akciós.

Mi ketten vagyunk. Mindig több kiló húst vásárolok és otthon kiadagolom és lefagyasztom. A karaj, tarja csontja jó levesbe pl. Ha csak 3-4 szeletet vennék, akkor a csontot nem tudnám hasznosítani.

Még lehetne sorolni, hogy mi a jó főzés- háztartás titka.

2014. márc. 21. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Ha olcsóbb alapanyagon a kevésbé magas árú dolgot érted,(tehát bélszín, vagy sertésköröm)akkor szerintem az olcsóbból is lehet jót készíteni, kreativitással, odafigyeléssel (a legolcsóbb alapanyagot sem "tegezzük le"), gyakorlattal, lélekkel.

Ha azonos kategóriájú terméknél a minőség (származás, előkészítés, tárolás, frissesség, hűtőlánc, stb) különbözik, akkor egyértelműen az étel rovására megy a spórolás. Valamilyen szinten lehet kompenzálni a fent leírtakkal, de tökéletes soha nem lesz.

Ugye érted, mit fejtegetek?

2014. márc. 21. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!