Te főzöl vagy rendeled az ételt?
én mindig megfőztem, évek óta minden nap. de most munkát találtam és nem fogok tudni, a férjem is dolgozik, én este érek haza, ráadásul 50 km buszozás. időm nem lesz főzni, se energiám.
így menzáról szeretnék rendelni, kettőnknek napi 1350 forintba kerül naponta a "vacsora", plusz ugye még venni reggelit, meg vinni magunkkal ebédet. ez így jóval zsebbe nyúlósabb lesz ugye?
Főzünk.
Hárman vagyunk, nejem, és a lányka 7-től négyig dolgoznak, én itthon dolgozom, vagy éppen piacon vagyok.
Hét közben vacsorát főzünk frissen, ez a másnapi ebéd is, kinek a munkahelyen, kinek itthon.
Feleségem abban a szerencsés(??) helyzetben van, hogy egyrészt szeretek főzőcskézni, elég kreatív vagyok a "mit főzzünk holnap?" című kérdésben, ezenkívül munkámból adódóan be tudom szerezni az alapanyagot is. Az főz aki előbb ér haza, vagy éppen ráér. Ha olyan jellegű az étel, csak előkészítem,(kiolvaszt, szeletel, meghámoz, befűszerez, stb) és frissen készül. A fagyasztóban mindig figyel valami "maradék", egyrészt "nincs ma kedvünk főzni" áthidalására, másrészt a tatárjárásra emlékeztető hirtelen rokoni/baráti stb. "csak egy percre jöttünk" látogatások esetére. Ha már két-három féle maradék is van a hűtőben,(természetesen a tárolási idő nagyon szigorú betartásával) akkor szoktunk "ki mit talál" napot rendezni, kárelhárítás céljából. Érdemes nagy vonalakban megtervezni a hetet, legalább fejben, és a beszerzéseket ehhez igazítani.
Pizzát is szoktunk rendelni.
Úgy átlag kétévente...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!