Te főzöl vagy rendeled az ételt?
én mindig megfőztem, évek óta minden nap. de most munkát találtam és nem fogok tudni, a férjem is dolgozik, én este érek haza, ráadásul 50 km buszozás. időm nem lesz főzni, se energiám.
így menzáról szeretnék rendelni, kettőnknek napi 1350 forintba kerül naponta a "vacsora", plusz ugye még venni reggelit, meg vinni magunkkal ebédet. ez így jóval zsebbe nyúlósabb lesz ugye?
Én főzök. Ha kiszámolod, hogy csak a vacsi 1350, mellé a reggeli kettőtöknek gondolom egy ezres alatt nem áll meg, no meg az ebéd, elég húzós, szóval sokkal több lesz.
Amikor nem volt időm esténként főzni valami gyorsat, akkor hétvégén tettem. Kétfélét kell főzni ilyenkor. Kiadagoltam, betettem a fagyasztóba, így mindig azt vettük ki amire szükségünk volt. Ha reggelit visztek, ebédet a fagyasztóból /pár hét alatt lesz bent kb 5-6 féle étel/ visztek, akkor vacsira lehet enni hideget. Nem is drága, hiszen egyszerre készül nagy adag, és nem a kifőzdei hangulat.
Főzök, de nem minden nap. Mi megesszük 2-3 napig ugyanazt. Szóval egy héten kb. 3-szor főzök. Úgyhogy nem olyan fárasztó kb. minden másnap főzni valamit. Ráadásul nagyon sok minden van, ami fél óra alatt is elkészül. Szóval nem nagy szám.
Én nem szeretem a menzai kaját, ezért nekem fontos az otthon készült étel.
Anyagilag még nem számoltam ki, hogy jobb. Ez függ az ételtől is. Szerintem van, amikor olcsóbb lenne a menzai, van amikor meg az otthon készített jön ki olcsóbbra. De főként azért, mert többször is eszünk ugyanabból.
érdekelne,hogy honnan lehet ilyen olcsón ( 1350 ft,meg 5-600 ft )rendelni?
Én mondjuk étteremből rendelek minden hétköznap(lehet,hogy ez is megdobja) és 3000 alatt nem úszok meg egy étkezést és ebbe csak mondjuk egy leves van,meg másodiknak bármi,amit éppen választok/ vagy valami főétel + desszert.
Jó lenne olcsóbban kijönni.
Bár legalább isteni és minőségi a kaja.
Nem kell drámázni, rengetegen főznek munka mellett, legfejjebb nem minden nap. A hétvégi maradékból jut hétfő-keddre. 3 napra lehet rendelni, az már nem olyan sok.
Egyébként nem tudom, hogy miket főzöl, de én pl. nem hozom ki annyiból 2 főre a kaját, mint amennyiért menüt lehet rendelni. Lehet, hogy az alapanyag ára kevesebb (sokszor nem is kevesebb), de hozzászámolva a villanyt/gázt (kinek mi van), a mosogatást, és a rá fordított munkaidőt (mert annak is van költsége, hacsak nem rabszolgának tekinted magad), nekem mindig drágábban jön ki. Mondjuk nem krumplis tésztán élünk és krumplifőzeléken élünk, ami nyilván olcsóbb, mint egy rántott hús krumplival. És nincs kertünk, nekem minden meg kell venni.
Reggeli: hetente egyszer kell elmenni nagybevásárlásra, rengeteg időt meg lehet spórolni azzal, ha egyben megveszel mindent egy hétre, esetleg kettőre, és csak 2 naponta kenyeret veszel valahol.
Vacsora: nem hinném, hogy minden nap szükség van meleg vacsorára, ráadásul 2 fogásos a menzáról. De ez a ti dolgotok. Én biztos, hogy ebédet rendelnék, és vacsorára hideget ennék, melegnek max. rántotta, virsli, melegszendvics lenne.
Hol lehet rendelni? Egy csomó ételszállítónak van "kis menüje" 800 Ft-ért. (Bőven elég a kicsi, ha leves és második is van.)
Ha van a közelben iskolai menza, ott ennél jóval olcsóbb.
Korábban rendeltem párszor vagy elmentem kifőzdébe enni a többiekkel, de nagyon elvétve s csak nagyon érdekes ételeket. Sokkal drágább, mint főzni s ami azt illeti, a saját főztöm sokkal jobban is ízlik nekem, plusz tudom, miből van...
Több napra sose tudtam főzni, a legnagyobb fazékkal is elfogy egy napon belül az (egyféle) étel, 1-2 kivételesen töményt (csilisbab) kivéve. Ketten vagyunk, normális étűek, de több étkezésre is esszük.
Úgyhogy én mindig munka után főztem. Ha túlóráztam s a munkahelyem messze volt, akkor akár este fél 10-kor álltam neki (az azért speciális eset volt, 8 körül többnyire már volt étel :)). Számomra ez volt az egyetlen elfogadható módszer, de nem vagyunk egyformák. No, ebből az ételből vittem másnap ebédre, mert azért este 8-kor enni az első főttet nekem durva. De sokkal jobban esett az esti, otthoni étkezés, mint az irodai konyhában történő... Úgyhogy a vacsorám volt a legfontosabb étkezésem, amúgyis esti típus vagyok.
Nekem úgy, hogy főzök, speciálisabb, drágább anyagokat is rendesen használok (liszt, tej, étolaj, sima cukor, ilyeneket sosem, s a többi laktató olcsó ételt sem sűrűn), napi ezer forintból kijön az étkezésem s elég hedonistán csinálom, sok édességgel... Rendelve tuti sokkal több lenne.
Sajnos át kell programozni magatokat. egyelőre próbáljátok ki ezt a menüs változatot, de hétvégén ne sajnáld az időt hazai koszt főzésére.
a dobozos kaját nagyon hamar meg lehet unni, és inkább vállalja az ember a plusz munkát, hogy olcsóbban és jobbat egyen.
Bárhogy kalkulálunk, olcsóbb főzni.
majd meglátod mennyire leszel fáradt, mit tudsz magadból még kihozni, hogy azért pihenni is tudj.
előbb-utóbb megszokod az utazást, és majd rendezni tudod magadban a dolgokat.
Én anno láttam a kollégákat, akik a munkahelyre rendelték az ételfutárt, plusz még a büfében is ezreket hagytak félkész , gyári mikrós cuccokért,hogy fele fizetésüket kifizették csak a saját kajájukra.
Szóval adj időt magadnak, hogy mérlegelni tudd, mire lesz erőd, mi éri meg jobban.
Kitartást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!