Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a legfinomabb beigli...

Milyen a legfinomabb beigli receptje?

Figyelt kérdés
Sütöttem már beiglit,de nagyon száraz lett-másnap már fullasztó volt! Leírnátok nekem hogy kell omlósat készíteni(nem a Hajtott sütire gondolok,aminek Hajtott a neve).
2009. dec. 15. 08:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

1 kg liszt,

20 dkg vaj,

15 dkg zsír,

60 dkg cukor,

1 dkg élesztő,

2 tojás,

2 dl tej,

1/2 dkg só,

40 dkg mák,

40 dkg dió,

1 cs.fahéj,

1/2 citrom.


Elkészítés:

A lisztet,a vajat,a zsírt és a 8 dkg cukrot deszkán elmorzsoljuk.Egy dkg élesztőt gyengén cukros,langyos tejben felfuttatunk,és a tésztához keverjük.Tegyünk bele egy egész tojást,sót,és jól gyúrjuk össze,majd hideg helyen 1-2 óráig pihentetjük.Közben elkészítjük a tölteléket.

Mákos töltelék: 26 dkg cukorból,2,5 dl vízzel szirupot főzünk,majd leforrázzuk vele a mákot.Ebbe a szirupba keverjük a reszelt citrom héját és egy késhegynyi fahéjat.A tölteléket hidegen kenjük a tésztára.

Diótöltelék:22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és a darált dióra öntjük.A szirupba tegyünk egy késhegynyi fahéjat,citromhéjat.A tölteléket szintén hidegen kenjük a tésztára.A tölteléknél ügyeljünk arra,hogy ne legyen se túl sűrű,se túl hideg,mert a tészta sütés közben felreped.

A pihentetett tésztát hat egyenlő részre osztjuk,cipókká formáljuk,és mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk.Hármat mákos,hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy,hogy a sűrű tölteléket egészen a tészta széléig kenjük.A két végét egy ujjnyira visszahajtva a tésztát felsodorjuk,és a rudakat gyengén zsírozott tepsibe tesszük,nem túl közel egymáshoz.Tojással megkenve egy fél óráig meleg helyen tartjuk,utána ismét megkenjük,és most már hideg helyre tesszük addig,amíg a tojás megszárad (megrepedezik).Mérsékelt meleg sütőben kb.35-40 percig sütjük.

2009. dec. 15. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most ezt fogom kipróbálni. Rendszeresen nézegetem ezt az oldalt, sok jó recept van itt, már többet ki próbáltam. A bejglit nem egyszerű elkészíteni, de szerintem megéri a visszajelzések alapján. Most fogom először sütni.

[link]

2009. dec. 15. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket!!!
2009. dec. 15. 09:18
 4/4 anonim ***** válasza:

ha nem sikerült volna mégsem, próbáld ki legközelebb így, ez nekem már bevált!

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__13..

2010. dec. 20. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!