Milyen lehet ez a rakott torta? Próbálta valaki a receptet? Lehet kanalazni lehet, vagy szeletelni is?
"
Keresés:
mi van a hűtődben?
recept
Rakott marcipántorta recept
receptek édes süti réteges sütemény
Sütőtök89 Sütőtök89 receptje
Rakott marcipántorta
hozzászólások (2)
story
Drága Anyu receptje ez, az egyik legrégebbi és legnagyobb klasszikus nálunk. :) Mi nagyon szeretjük a marcipánt, ezért különösen nagy becsben van e süti. A kép nem valami látványos sajnos, de a "torta" valami eszméletlenül finom. Egyszer még réges régen, a gimiben vittem egy tállal az iskolába, és a fiúk a szó legszorosabb értelmében egymást kergették érte, amiből birkózás lett....
story folytatása
hozzávalók / 6 adag
A piskótához:
8 tojás
8 ek kristálycukor
8 ek finomliszt
1 cs vaníliás cukor
½ cs sütőpor
csipet só
A marcipánkrémhez:
1,7 l tej
30 dkg porcukor
18 dkg finomliszt
1 ü (kb 70 ml) mandulaaroma (lehetőleg a zöld, mert úgy lesz gyönyörűséges színű a krém)
20 dkg margarin/vaj
A csokiszószhoz:
2 tasak főzős csokiöntet por
7 ek porcukor
5 dl tej
Továbbá:
4 nagy marék darált dió
hirdetés
ajánlat
Jó tömény, tartalmas desszert, mégis iszonyú nehéz abbahagyni. Nyáron hidegen tálaljuk, télen tálalás előtt egy bő órával kivesszük a hűtőből. Kis tálkákba akár fagyiszedő kanállal is formálhatunk belőle gombócokat."
Ebböl következik, hogy kanalazós.
Nem olvastam el az utolsó sorokat.. :">
Köszönöm!
"Két év van fent azon az oldalon és még senki nem készítette el, ez sokatmondó."
Azt honnan tudod, hogy senki nem készítette el?!?!?!
Attól, hogy nem írta oda, még nyugodtan lehet, aki már kipróbálta.
Mivel pl. én nem vagyok ott regisztrálva, ezért ugyan recepteket el tudok készíteni, de beírni nem. Meg nem is feltétlen lenne értelme minden egyes emberkének jelezni, hogy megcsinálta az adott receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!