Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adjatok tanácsot! Mi legyen a...

Adjatok tanácsot! Mi legyen a főétel?

Figyelt kérdés
Egy szuper ebéddel szeretném meglepni a párom.Az előételt és a desszertet már kitaláltam: hortobágyi palacsinta és tiramisu. De a főételnél megakadtam. Van valami jó ötletetek? (természetesen húsevő. :))
2009. dec. 14. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
dubary csirke.
2009. dec. 14. 15:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

hmm a minap isteni kajat csinaltam a pasimnak, egytál étel, de fantasztikus.

Hasonloan keszul mint a rakott krumpli, jenai vagy agyagtalba retegesen belepakoltam felszeletelt krumplit, repat, zellert, pulyahusit, gyombert és soronkent fokhagymas tejfollel leöntöttem. nagyon finom lett.

2009. dec. 14. 15:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Pulykatorta

Hozzávalók:

* 1 kg pulykamell

* 1 csomag bacon

* 30 dkg trappista sajt

* tej

* só

* fokhagyma

* kevés liszt

Elkészítés

A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órán át. A sajtot lereszelem, és kevés liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze. Egy edényt kibélelek szalonnaszeletekkel, az alját és oldalát is. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe. A tetejét is betakarom szalonnával. Alufóliát borítok az edényre, és 180 fokon sütöm kb. 30 percig. Leveszem a fóliát, és tovább sütöm, hogy szép piros legyen. A sütőből kivéve leöntöm róla a fölösleges zsírt, ha kihűlt, a hűtőbe teszem. Majd szépen felszeletelem, és salátával, burgonyapürével kínálom.

forrás: www.mindmegette.hu

Imádom ezt a kaját! Isteni finom, és nagyon jól néz ki! Mondjuk mi nem szoktuk hűtőbe tenni, melegen fogyasztjuk.

2009. dec. 14. 16:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én valami zöldségeset készítenék,mert az előétel is hús.Vagy gyrost jó sok salátával,öntettel.
2009. dec. 14. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
cigánypecsenye ;)
2009. dec. 14. 16:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
hagymás rostályos !annál jobb nincs :)
2009. dec. 14. 16:49
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Hát a kedvenc ételem nekem a sültcsirkecomb,meg a bolonyai :$$$$
2009. dec. 14. 17:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hat mivel a hortobagyi palacsinta husos ezert nem celszeru a foetel is husos legyen.Sot igazabol kitesz egy foetelt.

Mindenesetre jo az otleted.Inkabb eloetelnek csinalhatnal valami kis toltott gomba vagy rantott sajt,ilyesmi.

Ez csak az en otletem,nekem igy jobban tetszene az ebed.

2009. dec. 14. 17:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
tyhúúúúúú,megyek hozzátok kajálni..!!:XD Sztem a H.palacsinta is megfelel főételnek.
2009. dec. 14. 17:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Én valami kiadós steak-et vagy oldalast sütnék :D
2009. dec. 14. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!