Adjatok tanácsot! Mi legyen a főétel?
hmm a minap isteni kajat csinaltam a pasimnak, egytál étel, de fantasztikus.
Hasonloan keszul mint a rakott krumpli, jenai vagy agyagtalba retegesen belepakoltam felszeletelt krumplit, repat, zellert, pulyahusit, gyombert és soronkent fokhagymas tejfollel leöntöttem. nagyon finom lett.
Pulykatorta
Hozzávalók:
* 1 kg pulykamell
* 1 csomag bacon
* 30 dkg trappista sajt
* tej
* só
* fokhagyma
* kevés liszt
Elkészítés
A pulykamellet vékonyan felszeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órán át. A sajtot lereszelem, és kevés liszttel összekeverem, hogy ne tapadjon össze. Egy edényt kibélelek szalonnaszeletekkel, az alját és oldalát is. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe. A tetejét is betakarom szalonnával. Alufóliát borítok az edényre, és 180 fokon sütöm kb. 30 percig. Leveszem a fóliát, és tovább sütöm, hogy szép piros legyen. A sütőből kivéve leöntöm róla a fölösleges zsírt, ha kihűlt, a hűtőbe teszem. Majd szépen felszeletelem, és salátával, burgonyapürével kínálom.
forrás: www.mindmegette.hu
Imádom ezt a kaját! Isteni finom, és nagyon jól néz ki! Mondjuk mi nem szoktuk hűtőbe tenni, melegen fogyasztjuk.
Hat mivel a hortobagyi palacsinta husos ezert nem celszeru a foetel is husos legyen.Sot igazabol kitesz egy foetelt.
Mindenesetre jo az otleted.Inkabb eloetelnek csinalhatnal valami kis toltott gomba vagy rantott sajt,ilyesmi.
Ez csak az en otletem,nekem igy jobban tetszene az ebed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!