Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell knédlit csinálni?

Hogy kell knédlit csinálni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 22. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Knédli egyszerűen

Hozzávalók:

# 1 kg liszt,

# 2 dkg élesztő,

# só,

# cukor


Elkészítés: Az élesztőt langyos vízben megfuttatom pici cukorral (1 mokkáskanálnyi). A lisztet tálba öntöm, a közepébe mélyedést nyomok, és beleöntöm az élesztőt (kovászt csinálok). Hagyom állni 10 percig, majd az egészet bekeverem langyos vízzel. 4 gombócot formázok belőle, és sós vízben főzöm 45 percig.


Megjegyzés:

Lehet a gombócokat még keleszteni egy kicsit főzés előtt, de anélkül is egészen hasonló lesz ahhoz, amilet Szlovákiában ettem. Felszeletelve mártásos húsok mellé finom köret.

2008. júl. 22. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
0%

Bemész az első szlovákiai bóóóóóóóóóóótba(élelmiszer),

oszt leveszed a póóóóóóócról, fizetsz, és már kész is az áhított spéci tészta!:)

2008. júl. 22. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
28%

Nem vagyok biztos abban, hogy a knédli ugyanaz-e mint a nokednli, de ha igen akkor itt a recept:

1 tojást felversz, beleteszel egy késhegynyi sót, két késhegynyi szódabikarbónát (vagy sütőport), apróra vágott petrezselymet, és annyi grízt, amennyit felvesz, hogy enyhén kemény állagú "tésztád" legyen. Ha ezután egy kis időre beteszed a hűtőszekrénybe, akor finomabb lesz. A gríznokedlihoz keverhetsz egy kiskanálnyi vajat is. Ha forr a leves, akkor evőkanállal beleszaggatod. Ha megdagadnak a nokedlik, akkor már jóformán kész is. Én úgy szoktam leellenőrizni, hogy megfőlt-e: kiveszek egyet és megkóstolom. Ha megfőtt, akkor leveszed a levest a tűzhelyről és ráteszed a fazékra a fedőt. Eközben még egy picit megpuhul. :) Sok sikert!

Ha nem erre a "knédli"-re gondoltál, akkor boccs :)

2008. júl. 22. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 tade ***** válasza:
83%
SZia. A pontos receptet nem tudom, de mivel szlovak vagyok igy annyit tudok, hogy pl. az en nagymamam nem sos vizben, hanem gozben fozte ki... (ez a kndeli titka) , es meg van adva az is, hogy hany perc utan nezheted meg, hogy szepen megfott-e a paraban...mert ha hamarabb veszed le a fedot, akkor összeesik....sajnos en mar nem tudok knedlit csinalni, anno nagymamam isteni knedliket csinalt...(valljuk be nem könnyu knedlit csinalni)... mi mar boltit veszunk :)
2008. júl. 23. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szlovakiaban a knedlit a kovetkezo keppen keszitik:

250 gr felgrizes liszt

1 tojas sárgaja

1/3 csomag szaraz eleszto (vagy ennek megfelelo friss eleszto)

kb 4 dcl langyos viz

1/4 kk so, pici cukor

Elkeszites:A leirt hozzavalokat holyagosra kidagasztjuk, mert igy lesz a knedli kunnyu es finom,majd kb. 1/2 orat kelesztjuk. A megkkelt tesztat kette osztjuk, belisztezzuk és paran kb egy 1/2 oraig fozzuk.Fogvajút szúrunk bele,hogy megfot-e, ha meg ragad akkor egy kicsit tovabb fozzuk. Ha kivettuk napraforgo vagy oliva olajjal megkenjuk es szeletelve talaljuk koritesnek.

Cseh orszagban zsemlegombocot csinalnak,ugyan igy keszul,csak a tesztaba leledajasztjuk a l-1,5 cm- re vagott es kisse a sutoben megszaritott zsomle kockakat.

Mindenkinek jo etvagyat!

2008. júl. 25. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
hogy kell párán főzni?
2010. szept. 26. 02:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!