A gombát meghámozzátok feldolgozás előtt?
Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 23:58
11/13 anonim válasza:
Nem jó ötlet meghámozni, nagyon sok hasznos ásványi anyag és tápanyag található benne, amit így eldobnál, valamint az íze is sokkal jobb "héjastul" :).
A gombaszakértők a gomba gyors, hideg folyóvizes átmosását javasolják, és a tönk földes végének levágását tisztításképp. Hámozni nem szükséges.
Ha külső sérülés, romlás nyoma látható a gombán, akkor pedig nem megoldás a hámozás, ki kell dobni. A gomba az egyik legromlandóbb élelmiszer, nem szabad szórakozni ezzel.
12/13 anonim válasza:
A csiperkét meghámozom, megmosom, majd papírtörlőn leitatom róla a vizet.
13/13 anonim válasza:
Miért kellett minden válasz lepontozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!