Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A gombát meghámozzátok feldolg...

A gombát meghámozzátok feldolgozás előtt?

Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 23:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem jó ötlet meghámozni, nagyon sok hasznos ásványi anyag és tápanyag található benne, amit így eldobnál, valamint az íze is sokkal jobb "héjastul" :).


A gombaszakértők a gomba gyors, hideg folyóvizes átmosását javasolják, és a tönk földes végének levágását tisztításképp. Hámozni nem szükséges.


Ha külső sérülés, romlás nyoma látható a gombán, akkor pedig nem megoldás a hámozás, ki kell dobni. A gomba az egyik legromlandóbb élelmiszer, nem szabad szórakozni ezzel.

2014. márc. 9. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
A csiperkét meghámozom, megmosom, majd papírtörlőn leitatom róla a vizet.
2014. márc. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Miért kellett minden válasz lepontozni?
2014. márc. 9. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!