Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan pudingreceptet...

Tudtok olyan pudingreceptet adni, amihez nem kell keményítő, vagy tojás?

Figyelt kérdés

Keményítőt tudok helyettesíteni pl 1ek rizsliszttel vagy kukoricaliszttel?

A tojás "megfő" benne, tehát nem lesz nyers? Mert nyáron tartok tőle, hogy szalmonellát kap valaki a pudingomtól :)

2014. márc. 6. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha friss a tojás és főzés után azonnal lehűtöd, és hűtőbe teszed, akkor nem lesz senki szalmonellás tőle.

Nyáron is szoktam pudingos sütiket, madártejet készíteni, de soha nincs miatta semmi baj.

2014. márc. 6. 16:51
 2/4 A kérdező kommentje:

És a tojás végül is a sürítésre szolgál?

Mert most azon gondolkozom, hogy kókuszlisztet használok a keményítő helyett. Ugye a bolti porokban lényegében keményítő és aroma van. Működhet ez kókuszliszt + vanília aroma/ kakópor változattal?

2014. márc. 6. 17:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Sima liszttel is működik, úgyhogy bizonyára másfélével is. Esetleg grízzel, vannak olyan receptek is. Tojás elhagyható a pudingból (bár vaníliába én tennék). Én olvastam már zselatinos pudingreceptet is.
2014. márc. 6. 20:36
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, most találtam egy receptet youtube-on, igaz, abba is kell tojássárgája, de ha azt nézem, 110 Ft kb egy bolti pudingpor tele keményítővel és aromával, ezzel szemben 2 db tojás 80 Ft, pár ek xilit 10 Ft, és apróra darabolt étcsoki mondjuk 110 Ft = 200 Ft-ból sokkal jobb ízű, és egészségesebb pudingot kapok, mintha a boltit venném. szerintem ennyit megér! (és adott esetben a csokit még olcsóbb kakaóporral is lehet helyettesíteni, akkor még ennyi sincs).
2014. márc. 6. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!