Mitól lesz tutira zaftos a paprikás krumpli?
Én így készítem:
Hagymás-paprikás-lecsós alapot főzök, teljesen készre, vagyis a hagymát visszafőzöm, majd hozzáadva az ő.paprikát, zöldpaprikát, paradicsomot addig főzöm, míg a hagyma el nem tűnik, és masszív szaftot kapok. Lehetőleg alaplével, nem vízzel. Belekerül a nem túl nagy kockára vágott krumpli, só, bors, kömény ,majoránna, kevés fokhagyma. A lé végleges vastagságát a krumpli "koptatásával" állítom be, igény szerint lehet gulyás sűrűségű, vagy masszív szaft. Csupán a rend kedvéért az utolsó 10 percben, 10 centis frissen füstölt kolbászdarabkákat adok hozzá, és tejfölös uborkasalátával, friss kenyérrel adom az éhezők elé.
Doboszoli receptjétől én csak annyiban térek el, hogy a krumplit is és a füstölt! kolbászt is karikára vágom.
Kinek hogy jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!