Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a Lúdláb receptje?

Leónetta-Lolita kérdése:

Mi a Lúdláb receptje?

Figyelt kérdés
2014. márc. 2. 18:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Te mért nem tudod megkeresni?

2014. márc. 2. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A Google a te barátod is kedves Lolita!
2014. márc. 2. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

nekem ez vált be.

LÚDLÁB TORTA

HOZZÁVALÓK


a tésztához:

3 tojás, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csapott evőkanál keserű kakaópor, 3 evőkanál finomliszt

a forma kikenéséhez:

vaj vagy sütőmargarin, finomliszt

a töltéshez:

35 dkg magozott meggybefőtt

a krémhez:

3 dl tej, 1 csomag (4 dkg) főzni való ét csokoládéízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg étcsokoládé

a bevonáshoz:

20 dkg étcsokoládé

a díszítéshez:

meggybefőtt

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük; ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk.

2. A kakaóport és a lisztet összekeverjük. A tojáshabot két részletben a cukros tojássárgájába forgatjuk, vigyázva, nehogy összetörjük, közben beleszitáljuk a lisztes keveréket is.

3. A masszát egyenletesen egy 24 centi átmérőjű, kikent, liszttel beszórt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) 16-18 percig sütjük.

4. A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, majd közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk. A puha (szobahőmérsékeltű) vajat vagy margarint habosra keverjük. A csokoládépudingot krémesre keverjük, majd a vajat (margarint) apránként hozzáadjuk. A csokoládét fölolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük.

5. Végül a tetejét is és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval. (Célszerű a tetején éles késsel bejelölni a későbbi szeletek helyét, hogy a torta szeleteléskor biztosan ne törjön.) Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.

2014. márc. 3. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!