Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az tényleg igaz, hogy a...

Az tényleg igaz, hogy a karfiol főzőlevét nem jó fogyasztani, mert káros anyagokat tartalmaz?

Figyelt kérdés
Eddig a karfiollevest mindig úgy csináltam, hogy abban lében hagytam, amiben főztem és azt ízesítettem meg, sőt a pici gyerekemnek is így adtam...
2014. febr. 28. 16:19
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, és még valami: a kicsit halvány zöldes árnyalatú karfiolt ti megeszitek azért?
2014. febr. 28. 16:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt még nem hallottam. Azért furcsa mert akkor bármilyen ételt levest ,főzeleket kikéne dobni ambe karfiolt főztünk.

lehet ,hogy inkább az van ,hogy első vízet kell leönteni róla ami már 1 szer felfort.

Csak a szép fehér karfiolt főzöm meg.

2014. febr. 28. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Jól csináltad eddig is. azoknak ajánlják az első víz leöntését, akik hajlamosak a puffadásra.

Ha eddig nem okozott problémát, ne is foglalkozz vele.

egyébként semmi káros anyagot nem tartalmaz,csak vannak érzékenyek- pl epebetegek- a k betűs zöldségekre.

2014. febr. 28. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A karfiol leve semmivel sem ártalmasabb, mint bármilyan más zöldség leve.


A zöldes elszinezödés csak annyit jelent, hogy vas képzödik benne, ezért egészségesebb a fehérnél.

2014. febr. 28. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Én csak a spenótról hallottam, hogy le kell önteni a főzővizet.
2014. márc. 10. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!