Az tényleg igaz, hogy a karfiol főzőlevét nem jó fogyasztani, mert káros anyagokat tartalmaz?
Figyelt kérdés
Eddig a karfiollevest mindig úgy csináltam, hogy abban lében hagytam, amiben főztem és azt ízesítettem meg, sőt a pici gyerekemnek is így adtam...2014. febr. 28. 16:19
1/5 A kérdező kommentje:
Ja, és még valami: a kicsit halvány zöldes árnyalatú karfiolt ti megeszitek azért?
2014. febr. 28. 16:22
2/5 anonim válasza:
Ezt még nem hallottam. Azért furcsa mert akkor bármilyen ételt levest ,főzeleket kikéne dobni ambe karfiolt főztünk.
lehet ,hogy inkább az van ,hogy első vízet kell leönteni róla ami már 1 szer felfort.
Csak a szép fehér karfiolt főzöm meg.
3/5 anonim válasza:
Jól csináltad eddig is. azoknak ajánlják az első víz leöntését, akik hajlamosak a puffadásra.
Ha eddig nem okozott problémát, ne is foglalkozz vele.
egyébként semmi káros anyagot nem tartalmaz,csak vannak érzékenyek- pl epebetegek- a k betűs zöldségekre.
4/5 anonim válasza:
A karfiol leve semmivel sem ártalmasabb, mint bármilyan más zöldség leve.
A zöldes elszinezödés csak annyit jelent, hogy vas képzödik benne, ezért egészségesebb a fehérnél.
5/5 anonim válasza:
Én csak a spenótról hallottam, hogy le kell önteni a főzővizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!