Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem tudok piskótaalapot...

Miért nem tudok piskótaalapot sütni?

Figyelt kérdés

Mi lehet a gond? Ma már két tortaalapot csináltam. A recept jó, a tojások olyan sárgák, hogy a tészta majdnem megszólal, de nem tudom, hogy kell sütni.

Vezetékes gáztűzhelyem van. Általában mire a széle pompásan elég, addig a belseje még folyik. Figyelek rá, hogy min. 15 percig ki se nyissam az ajtót.

Most az alsó "polcon" sütöttem. Ti hol, hogyan, milyen hőfokon, hány percig sütitek??


2009. dec. 11. 18:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

az is jó módszer, ha a rácsot körbetekered vagy 3x alufóliával - jól megfogja a meleget

középső rácson sütöd, az jó, úgyhogy szerintem is az a baj, hogy túl forró a sütő

én az elején forró sütőbe tolom, akkor szépen megugrik a tészta, megemelkedik pár perc alatt, akkor pedig leveszem a lángot 3-as fokozatra és úgy sütöm készre

2009. dec. 12. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
Jó forró sütőbe teszed be, pár percig hagyod nagy lángon, akkor szépen felkapja a forróság a tésztát. Pár perc után le kell venni alacsonyabb hőmérsékletre, akkor fog a belseje is rendesen átsülni. Jót tesz neki, ha a tészával alulra egy kislábosban vizet teszel.
2009. dec. 12. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:

Legközelebb mindenképpen így fogom megpróbálni! A 3-as, ileltve a kisebb fokozat mit jelent? (pl a 3-as, a hányból?:-)

Köszönöm szépen!

2009. dec. 12. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!