Miért nem tudok piskótaalapot sütni?
Mi lehet a gond? Ma már két tortaalapot csináltam. A recept jó, a tojások olyan sárgák, hogy a tészta majdnem megszólal, de nem tudom, hogy kell sütni.
Vezetékes gáztűzhelyem van. Általában mire a széle pompásan elég, addig a belseje még folyik. Figyelek rá, hogy min. 15 percig ki se nyissam az ajtót.
Most az alsó "polcon" sütöttem. Ti hol, hogyan, milyen hőfokon, hány percig sütitek??
az is jó módszer, ha a rácsot körbetekered vagy 3x alufóliával - jól megfogja a meleget
középső rácson sütöd, az jó, úgyhogy szerintem is az a baj, hogy túl forró a sütő
én az elején forró sütőbe tolom, akkor szépen megugrik a tészta, megemelkedik pár perc alatt, akkor pedig leveszem a lángot 3-as fokozatra és úgy sütöm készre
Legközelebb mindenképpen így fogom megpróbálni! A 3-as, ileltve a kisebb fokozat mit jelent? (pl a 3-as, a hányból?:-)
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!