Miért nem tudok piskótaalapot sütni?
Mi lehet a gond? Ma már két tortaalapot csináltam. A recept jó, a tojások olyan sárgák, hogy a tészta majdnem megszólal, de nem tudom, hogy kell sütni.
Vezetékes gáztűzhelyem van. Általában mire a széle pompásan elég, addig a belseje még folyik. Figyelek rá, hogy min. 15 percig ki se nyissam az ajtót.
Most az alsó "polcon" sütöttem. Ti hol, hogyan, milyen hőfokon, hány percig sütitek??
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
az is jó módszer, ha a rácsot körbetekered vagy 3x alufóliával - jól megfogja a meleget
középső rácson sütöd, az jó, úgyhogy szerintem is az a baj, hogy túl forró a sütő
én az elején forró sütőbe tolom, akkor szépen megugrik a tészta, megemelkedik pár perc alatt, akkor pedig leveszem a lángot 3-as fokozatra és úgy sütöm készre
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Legközelebb mindenképpen így fogom megpróbálni! A 3-as, ileltve a kisebb fokozat mit jelent? (pl a 3-as, a hányból?:-)
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!