Mi lehet a gond? Ma már két tortaalapot csináltam. A recept jó, a tojások olyan sárgák, hogy a tészta majdnem megszólal, de nem tudom, hogy kell sütni.
Vezetékes gáztűzhelyem van. Általában mire a széle pompásan elég, addig a belseje még folyik. Figyelek rá, hogy min. 15 percig ki se nyissam az ajtót.
Most az alsó "polcon" sütöttem. Ti hol, hogyan, milyen hőfokon, hány percig sütitek??
Igen, használok. Szépen körbevágom, aztán az oldalát bélelem ki. Mindenképpen a sütővel, vagy sütéssel van a gond. Előmelegítem. De most is kb 15 perc után bekukkantottam, utána elkezdett, mint a sapka feljönni, megrepedt, egy hegyomlás lett. Még kb 6-7 perc múlva megnéztem, már jó barna volt kívülről, de belül még folyt. Majd 5 perc múlva a férjem szólt, hogy jöjjek, mert füstöl.
Nem voltam ideges!
2009. dec. 11. 19:06
5/13 anonim válasza:
Szia,próbálok segíteni,cukrász vagyok,otthon én is régi gáztűzhellyel sütök.először is egy recept:1tojgli,2dkg cukor,2.5 dkg liszt(ha csokis,akkor fél deka liszt-,helyette fél deka kakaópor)és én egy 8 tojásoso piskótához rakok fél sütőport.a fehérjét a cukor 2/3-ad részével kemény habbá vered,a sárgát a többi cukorral habosra vered,majd a sárgájába szeded a fehérjét,összeforgatod,beleszitálod a lisztet meg a sütőport,és szépen összekevered,hogy ne törjön össze.eztán mehet a sütőbe.mint mondtam,nekem is szar a sütőm,ezért mindent előmelegített sütőben,DE a legkissebb lángon sütök.van hogy egy simatortalap sül 1.5 - 2 órát,de mindig sikerül!jó sütést!!
2009. dec. 11. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
Ja,és előző vagyok,ha kapcsos tortaformád van,azoknak álltalában csak az alját kell vajzni-lisztezni,az oldalát simán hagyni,és ha kihült a piskóta,késsel körbevágni.remélem segítettem.
2009. dec. 11. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
Azt látom a leírtakból, hogy túl forró a sütő, így kérget kap a tészta, ezért belül már nem tud megsülni. Tehát kis lángon kellene kipróbálni először is. Lehet, hogy még így is túl forrónak fog bizonyulni, akkor érdemes szerezni egy-két cserepet a sütő aljába, vagy vastag alufóliát több rétegbe belehajtani, ezt így szoktuk régen. És legközelebb tegyél 1-2 kanál olajat is a tésztába, az is segít, hogy ne kapjon kérget a piskóta.
2009. dec. 11. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 A kérdező kommentje:
Na! A kéreg az valóban ott van!
Ezek szerint pont, hogy lassan kell sütnöm. Három magasságba lehet tenni a rácsot. Én a középsőre szoktam, az alsón pedig ott szoktam hagyni a "gáztepsit" (bár ezek már nem azok a régiek!).
Akkor takarékon megpróbálom legközelebb. Most már nem lesz lelkierőm, meg időm sem egy harmadiknak nekiállni, de megfogadom ezeket a tanácsokat. Biztos, h valami ilyen gond van.
Nagyon szépen köszönöm!!!
2009. dec. 11. 20:31
9/13 anonim válasza:
Kis lángon süsd, semmiképpen se nagyon, a másik meg, hogy alulra szoktál rakni valamit még a sütőforma-tepsi alá? Mert az is lehet probléma, mi mindig rakunk alá egy nagy tepsit, a sütnivalót pedig 1-2 fokkal magasabbra toljuk be, így még soha semmi nem égett oda.
2009. dec. 11. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 A kérdező kommentje:
Igen, az előbb írtam, hogy alul hagyok egy tepsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!