Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek bevallt LISZT...

Van valakinek bevallt LISZT ERZEKENY keksze/sutje mondjuk amit el lehet vinni egy osztalyestre (min 50 fő)?

Figyelt kérdés
Van egy liszterzekeny osztalytarsam :( nem tudnatok olyan sutit ajanlani ami konnyen elkeszitheto es rovid ido

2014. febr. 24. 21:05
 1/9 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb sütit elkészítheted kukoricaliszttel is, ha a gluténra allergiás. Nekem a tesóm lisztérzékeny, és mi szinte mindent kukorica vagy rizsliszttel csinálunk.
2014. febr. 24. 21:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha kukorica lisztet hasznalok az finomabb/kevesbe finomabb/ugyanolyan?
2014. febr. 24. 21:46
 3/9 anonim válasza:
Simán. Szolidáris társadalom vagyunk. Ma már semmit nem lehet ugy épiteni, hogy a segitséggel élők ne jussanak oda be. Szóval ha finom a süti, akkor nyugodtan mehet. Ha nem olyan finom, akkor lehet kétfélét csinálni.
2014. febr. 24. 22:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Kukoricalisztből nagyon finom a linzer. Rizslisztből pedig nagyon finom a piskóta.

Lekváros, vagy csokikrémes piskótatekercs.

2014. febr. 24. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:

#4: Erről még nem hallottam, köszi.

Ha már piskóta, én tuti tennék bele egy kis diót vagy valamit - már ha nincsenek arra allergiásak, hajajj...

Gluténmentes sütiket gyakran csinálok, de azok többnyire olajos magvasak és elég tömények :) Bár a normál sütik sem feltétlenül könnyedek, ugye...

Rizsliszttel mézest és brownie-t csináltam, nagyon jó és búzalisztes receptek alapján. Teljesen jó lett mindkettő, én még csak meg se tudnám mondani, hogy gluténmentes, finomak nagyon. Persze van bennük egy csomó más íz, mitől ne lennének jók? Még csak szét sem estek, bár a mézes kicsit nehezebben volt szaggatható, mint egy normál tészta, de nem sokkal. A brownie pedig elég egyszerű süti. A legtöbb sütim egyszerű kevert, de ez nem teszi őket kevésbé finommá.

2014. febr. 25. 00:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi répatortát szoktunk sütni kukoricaliszttel vagy rízsliszttel. Azért azt, mert kevés liszt kell bele.
2014. febr. 25. 08:51
 7/9 Ikonstar ***** válasza:

Rizslisztből és kukoricalisztből is lehet finom gm sütiket készíteni, de ma már sokkal "fejlettebb" lisztek is vannak.

A neten rengeteg recept van. A Facebookon a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban van párezer kipróbált recept, tapasztalatokkal, hozzászólásokkal együtt. Nézzen be az osztálytársad (vagy bárki, aki szeretne), ott biztosan talál megfelelőt.

2014. febr. 25. 12:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Én sütöttem már kukoricaliszttel muffint, lekvár volt a közepébe, nagyon finom volt. De ez is isteni, és liszt nélküli:

[link]

Ja, illetve szintén liszt nélkül gesztenyés muffin is finom.

[link]

2014. febr. 25. 18:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Liszt nélküli csokitorta?Én ezt csináltam meg narancshéj nélkül csak étcsokival,mert a tejcsokit nem kultiváljuk annyira.Nagyon jó lett :-)

[link]

2014. febr. 28. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!