Hogyan tudnék egyszerűen krémest sütni?
Vagy készítesz hajtogatott vajas leveles tésztát,vagy ha nem akarsz kínlódni vele,akkor vegyél a boltban.Süsd meg két lapban.Töltsd meg vaniliapuddinggal.Finomabb,ha 2-3 tojássárgáját kikevered a puddinghoz való cukorral,hozzákevered a puddinport,és megfőzöd jó sűrűre.Még melegen keverd bee a tojások keményre vert habját,Így finom,könnyű krémet kapsz.Ezt töltsd a két lap közé,és tedd pár órára a hűtőbe.
A felső lapot vágd fel előre kockákra,mielőtt a habra teszed,akkor nem lesz nehéz felszeletelni.Ja,és a krémből ne felejtsd ki a vanilíát,vagy a vanilíás cukrot.
Nekem van egy nagyon jó receptem ( a neten találtam még régebben), a párom a mai napig krémest kér, ha valami édességre fáj a foga. Nagyon szép, magas süti készül ebből a receptből, remélem tudtam vele segiteni!
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1.2 liter víz
A tészta alapanyagait összedolgozzuk.
Én mindenhez tönköly fehérlisztet használok, a tejfölt eléggé bőkezűen sikerült adagolnom, amitől a tészta egészen meghatódott, és ellágyult. Két egyforma cipót készítettem, és hogy visszanyerje férfias keménységét, hűtőbe tettem, ami amúgy sem árt neki, akár 1-2 óra is lehet, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál.
Olyan tepsit használjunk, amelynek van mélysége, mert a krémet a tepsiben fogjuk tölteni a lapok közé.
Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát két lapban, kicsit nagyobbra, mint a gáztepsi alja (ugyanis sülés közben kissé összeugrik). A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített, 180 °C-on kisütjük őket külön-külön.
Itt megemlíteném, hogy a kinyújtott lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodik. Azt is megemlíteném, hogy így is felpúposodik, meg úgy is…, de ez izgalomra nem ad okot, természetes velejárója.
Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.
A pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük.
Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban 1 liter vizet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük.
Ennél a résznél kicsit módosítottam. Miért pont víz, és miért nem tej, azt nem tudom, a leírás így szól, és kész, én mindenesetre beletettem 3-4 púpozott evőkanál rizses italport (tejfehérje allergia miatt tej helyett használom). Persze, ez csak az én magánakcióm, és nyugodtan el lehet tőle tekinteni.
Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig.
Nagyon sok krém lesz belőle! Úgy tessék elképzelni, hogy az edény dugig lesz habos masszával, komolyan mondom, nem győztem a kézi habverővel elegyíteni a habot a pudingos krémmel!
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. A felső lapot (amelyik szebbre sikeredett) szépen felkockázzuk, és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt.
A kockák mentén felszeleteljük, s jól megszórjuk vaníliás porcukorral.
Ezt egyébként tovább is lehet fejleszteni, mégpedig Francia krémes verzióra.
Ehhez 0.5 liter tejszínt keményhabbá verünk, és a sárga krémre simítjuk.
Karamellmázzal vonjuk be a felső lapot:
½ kávéskanál neszkávét 5 evőkanál tejben feloldunk, és 20 dkg cukrot hozzáadva, kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.
Ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, elegyítjük 7 dkg vajjal, és gyorsan rásimítjuk a tésztalap egyenletesebb oldalára.
ez a kérdés miért lett kiemelve? nagyon jó válaszokat kaptál
ha ennél egyszerűbben akarsz krémest, akkor menj le a cukrászdába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!