Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudnék egyszerűen...

Hogyan tudnék egyszerűen krémest sütni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 22:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Vagy készítesz hajtogatott vajas leveles tésztát,vagy ha nem akarsz kínlódni vele,akkor vegyél a boltban.Süsd meg két lapban.Töltsd meg vaniliapuddinggal.Finomabb,ha 2-3 tojássárgáját kikevered a puddinghoz való cukorral,hozzákevered a puddinport,és megfőzöd jó sűrűre.Még melegen keverd bee a tojások keményre vert habját,Így finom,könnyű krémet kapsz.Ezt töltsd a két lap közé,és tedd pár órára a hűtőbe.

A felső lapot vágd fel előre kockákra,mielőtt a habra teszed,akkor nem lesz nehéz felszeletelni.Ja,és a krémből ne felejtsd ki a vanilíát,vagy a vanilíás cukrot.

2009. dec. 10. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy nagyon jó receptem ( a neten találtam még régebben), a párom a mai napig krémest kér, ha valami édességre fáj a foga. Nagyon szép, magas süti készül ebből a receptből, remélem tudtam vele segiteni!


Hozzávalók:



Tészta:



25 dkg liszt

15 dkg Ráma margarin

1 tojássárgája

1 dl tejföl

1 evőkanál ecet

csipetnyi só



Krém:



4 csomag vaníliás pudingpor

15 dkg cukor

9 tojás fehérje

20 dkg porcukor

1.2 liter víz

A tészta alapanyagait összedolgozzuk.


Én mindenhez tönköly fehérlisztet használok, a tejfölt eléggé bőkezűen sikerült adagolnom, amitől a tészta egészen meghatódott, és ellágyult. Két egyforma cipót készítettem, és hogy visszanyerje férfias keménységét, hűtőbe tettem, ami amúgy sem árt neki, akár 1-2 óra is lehet, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál.



Olyan tepsit használjunk, amelynek van mélysége, mert a krémet a tepsiben fogjuk tölteni a lapok közé.


Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát két lapban, kicsit nagyobbra, mint a gáztepsi alja (ugyanis sülés közben kissé összeugrik). A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített, 180 °C-on kisütjük őket külön-külön.


Itt megemlíteném, hogy a kinyújtott lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodik. Azt is megemlíteném, hogy így is felpúposodik, meg úgy is…, de ez izgalomra nem ad okot, természetes velejárója.

Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.



A pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük.


Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban 1 liter vizet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük.


Ennél a résznél kicsit módosítottam. Miért pont víz, és miért nem tej, azt nem tudom, a leírás így szól, és kész, én mindenesetre beletettem 3-4 púpozott evőkanál rizses italport (tejfehérje allergia miatt tej helyett használom). Persze, ez csak az én magánakcióm, és nyugodtan el lehet tőle tekinteni.



Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig.


Nagyon sok krém lesz belőle! Úgy tessék elképzelni, hogy az edény dugig lesz habos masszával, komolyan mondom, nem győztem a kézi habverővel elegyíteni a habot a pudingos krémmel!



A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. A felső lapot (amelyik szebbre sikeredett) szépen felkockázzuk, és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt.

A kockák mentén felszeleteljük, s jól megszórjuk vaníliás porcukorral.



Ezt egyébként tovább is lehet fejleszteni, mégpedig Francia krémes verzióra.



Ehhez 0.5 liter tejszínt keményhabbá verünk, és a sárga krémre simítjuk.



Karamellmázzal vonjuk be a felső lapot:



½ kávéskanál neszkávét 5 evőkanál tejben feloldunk, és 20 dkg cukrot hozzáadva, kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.

Ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, elegyítjük 7 dkg vajjal, és gyorsan rásimítjuk a tésztalap egyenletesebb oldalára.

2009. dec. 10. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

ez a kérdés miért lett kiemelve? nagyon jó válaszokat kaptál

ha ennél egyszerűbben akarsz krémest, akkor menj le a cukrászdába...

2009. dec. 14. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!