Mivel nálunk nem lehet kapni darált háztartási kekszet, ezért az is jó, , ha veszek házt. Kekszet, és egy rongyban összetöröm klopfolóval?
Az sem rossz,de a turmix gép vagy a késes betétű robot gép is megcsinálja.Mozsár is jó.
A klopfolóval nem lesz teljesen sima marad benne kissebb nagyobb darab.
Ha kloppfolóval töröd, akkor nem lesz olyan mint a darált, darabos marad.
Ha nincs diódarálód, akkor inkább egyenként reszeld le sajtreszelőn.Esetleg kávédarálóval lehet még ledarálni.
Miért is lett nullára lehúzva a válaszom? gyakorlott sütő-főző ember vagyok, s ezzel a módszerrel tökéletesen tudom porítani a kekszet. Nem lesz ilyen-olyan darabos.
És abban is biztosak lehettek, hogy csoda dolgokat lehet tapasztalni élelmiszeripari üzemekben.
Jó lesz a klopfoló is. ha már kellően apróra törted, ha van sodrófád, még azzal jó erősen nyomva átmehetsz rajta párszor, akár az úthenger ... :)Az ismert daráltkekszes sütiikhez jó, mert úgyis valamivel össze kell keverni, amitől rendesen megpuhul így is.
pl én húsdarálón darálom le, és tökéletes, akár a zsemlemorzsa.
lereszelni nagyon szaporátlan lenne.
Árulnak egyáltalán darált kekszet???
Ősidők óta diódarálón daráljuk le.
De ha jó a sütibe, ha nagyobb darabok is vannak benne, akkor simán jó a klpofolás :), vagy az is, ha vastag nyújtófával tördeled...
És bármi amit fentebb írtak... turmix, húsdaráló, kávédaráró, meg akármilyen csudagép. Na sajtreszelőn nem állnék neki, mert előbb reszelném le a bőröm, mint porhanyóssá darálnám a kekszet. :)
Persze, lehet kapni mindenhol darált kekszet. Általában nem a normál kekszek mellett van, hanem a sütési kellékek között, a kókuszresz., mazsola, sütőpor... stb.
de én is otthon állítom elő, mert sokkal drágább a darált keksz, mint a sima ht.-i.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!