Mindegy hogy olvasztva vagy simán a hűtőből kiszedve teszem bele egy sütibe a margarint? Számít?
Figyelt kérdés
Köszönöm a segítséget!:)2014. febr. 19. 22:23
1/5 anonim válasza:
Attól függ. Szerintem, ha a tésztájába kell, akkor mindegy, de van, aki szerint akkor sem szabad folyósra olvasztani.
De ha krémbe kell, akkor ne olvaszd meg, csak hagyd megpuhulni szobahőmérsékleten és vigyázz, hogy a krém egyéb összetevői se legyenek melegek.
Van, aki szerint pl. a linzer tésztának nem jó, ha megolvasztod, de nekem azzal se volt soha problémám, csak utána a hűtőbe kell tenni, hogy visszakeményedjen és lehessen vele dolgozni.
2/5 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ!:) tésztába kéne, keksz lesz majd belőle remélhetőleg:D
2014. febr. 19. 22:38
3/5 anonim válasza:
Nehogy margarinból csináld, a vaj sokkal finomabb
4/5 anonim válasza:
Attól függ, milyen süti. Általában oda van a receptbe írva, ha olvasztott margarin kell bele, ha meg kemény, akkor az, hogy össze kell morzsolni a liszttel. Ha semmi nincs odaírva, általában lágy vajat, vagy margarint használok hozzá, tehát puhát, de nem folyékonyat.
5/5 anonim válasza:
Tésztafüggő és bizony számít. Kevert tésztákba jó az olvasztott vaj /margarin, de a gyúrtakba, van amihez kimondottan hidegen kell hozzágyúrni,(leveles tészták ) van, amelyikbe szomahőmérsékletű a jó, a liszttel elmorzsolva. pl linzereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!