Komolyan nyers tojással kell csinálni a Tiramisut?
Kerestem a neten receptet és mindenhol így írja! Szerintem ez így nem valami jó!
Vagy van esetleg valakinek valami jó kipróbált receptje? :)
3-as! Tejszínt semmit nem teszel bele? Csak a mascarponét kevered ki cukorral, citromhéjjal?
Könnyű habos lesz a krémed?
Rákerestem a Budaysra is ott ír tejszínt helyette!
És most már fogalmam sincs,hogy is kellene megpróbálni! :)
Tojással,tejszínnel!? :) Na majd valahogy!
Figyelj, ha neked idegen a tojásos változat, nekem úgy tűnik, hogy az, akkor ne azt csináld!
Hiába írom én neked, hogy nyers tojással szoktam, de amit te készítesz azt a te családod eszi meg. Ha nem szívesen csinálod nyers tojással, akkor ne csináld azért mert más úgy szokta.
Biztos finom a tejszínes változat is.
HA én sütök főzök valami új dolgot, elolvasok egy csomó receptet és az alapján csinálom meg ami a legszimpatikusabb.
Jó étvágyat hozzá.
Megcsinálnám én úgy is, mert szívesen kipróbálok mindent, csak sok rosszat hallani és van egy 2 éves kislányom és csak miatta hezitálok,hogyan is kellene.
De köszi mindenkinek a hozzászólást!
Amúgy ha friss (biztosan friss) tojásból csinálod, aminek feltörés előtt megmosod a héját nem lehet baj.
Viszont mind mások vagyunk. Nekem 3 évesek a lányaim, gondolkodás nélkül adom nekik tojással, korábban is adtam, de mindenkinél máshol van a határ.
Én nem vagyok/voltam soha paramami, viszont sok dolog amit én csináltam a lányokkal, az már sokaknak kiveri a biztosítékot. De ezzel nincs semmi gond, amíg elfogadjuk azt, hogy mindenki másképp aggódik, addig tök okés minden:)
3.vagyok.
Igen, a felvert tejszínt keverem össze a mascarponéval és egy kis kávéval. Gyenge kávét csinálok, így a 3,5 éves kislányom is eheti:-).
Nem tudom, milyen a tojásos, mert csak ilyet csináltam, de így is nagyon finom.
Teljesen mindegy, hogy megmosod-e a héját, vagy sem, a tojás belsejét használjuk, nem a külsejét;)
Amúgy ha 2 éves kislánynak csinálod, ha 60 évesnek, teljesen mindegy, a nyers tojással nincs semmi gond. Mivel a hipermarketeket is elég szigorú szabályok korlátozzák, nem fogsz belefutni olyan tojásba, amitől bajod lehetne. Én 90%-ban hipermarketes tojást használok, és még sose volt belőle bajom, pedig ha 10 ezer tojás nem ment át a kezem alatt az elmúlt pár évben, akkor egy se.
Amúgy ez a "tojás van benne?" dolog tipikusan olyan, hogy míg nem tud róla az ember,jóízűen megeszi, utána meg kitalálja, hogy úgy nem is szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!