Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok sütőtök krémleveseket?...

Írnátok sütőtök krémleveseket? ( BŐVEBBEN LENT! )

Figyelt kérdés
Pontosabban az kellenne ami a tegnapi"Hal a tortán" című műsorba készült! De természetesen másikat is írhattok!
2009. dec. 9. 22:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Azt nem találtam meg ami tegnap volt a Hal a tortánban,de találtam egy másik receptet ami nagyon jól hangzik! Remélem sikerül majd megcsinálni :)

Hozzávalók 4 személyre

1kg sütőtök

1 nagy krumpli

1 közepes alma

1 közepes hagyma

2-3 ek méz

1/2 narancs leve

2 húsleveskocka

só, bors, szerecsendió

friss kakukkfű (ha van)

1 dl tejszín

5 dkg vaj

190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával bajlódni). Óriási a különbség, hogy sült vagy főtt állapotban használjuk a tököt, főzve ugyan sokkal gyorsabban készen van, viszont a sütés által sokkal koncentráltabb, intenzívebb, édesebb lesz az íze) Amíg sül, a vajon puhára párolom a felaprított hagymát a kakukkfűvel (egyszerre teszem a vajat és a hagymát a lábosba, nem amikor már forró a vaj, különben nagyon hamar megég), amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszek 2-3 ek mézet és kicsit karamelizálom. Felöntöm 1,2 l vízzel, amibe beleteszem a 2 leveskockát, a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzöm. Amikor már puha a krumpli, a levesbe teszem a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítem –csak ekkor ízesítem a narancslével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítom kb 1-1,5 dl tejszínnel. Igazából kicsit le kell hűteni, akkor lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy barna cukorral, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével, ha nem elég ízes, akkor esetleg még egy fél leveskocka, vagy vegeta mehet bele), mert forrón nehezebben jönnek ki az ízek. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom.

2009. dec. 10. 20:36
 2/2 A kérdező kommentje:
köszike
2009. dec. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!