Melyik vajakat ajánlanátok? Melyik márkák váltak be nálatok?
Szeretnék átállni a minőségi vaj fogyasztására. Nem szeretnék többet dobozos margarinokat enni.
Tudom ,hogy a rendes vaj nem olcsó,az ár nem érdekel ,csak tényleg jó minőségű legyen.
Szerintem a Meggle a legfinomabb. Márkázott vajat vegyél, ne teavajat, bár a márkázott 82% zsírtartalmú, a te pedig 80, az íze nagyon más! A Lidl daját márkása is tökéletes, azt szoktam általában venni.
Itt egy kis olvasnivaló:
Megnéztem a cikket, amit a 2-es belinkelt.
Kicsit félrevezető, mert a kerrygold-ból és a lurpak-ból is van nem sós változat, de a cikkből úgy tűnik, hogy ezekből csak sósak vannak.
Kezdjük ott, hogy az itt kétszer javasolt Lurpak nem vaj...Csak nagyon jó (és finom) margarin-vaj keverék. A Meggle legalább az, de az is nagyüzemi, bár abból a legjobb.
Az Auchanban és a Tescoban mindig van import belga vaj, 250g-s kerek rúd, ára 700Ft körül. Könnyű megismerni, mert egy fehér zsírpapír szerű papírban van, rajta piros vagy kék (sós/sótlan) szöveggel, a márkája Polders. Néha más belga vajakat is importál ugyanaz a cég, amit a címkén látsz. Árban ugyanaz, mint a Kerry Gold, de nekem sokkal jobban ízlik.
Ha meg még ennél is jobbat szeretnél, akkor a Culinarisban legalább 10 igazi import vaj van, ami a saját országukban is nagyon jónak számít, csak az már tényleg húzós, 800-1000Ft/100g körüli árakon mennek.
Igen, de itthon szerintem 90%-ban a nem-vaj Lurpak kapható.
Azt meg el kell fogadni kényelmetlenségként, hogy aki igazi vajat szeretne enni, az vegye ki a hűtőből 10-15 perccel előtte, akkor lesz kenhető. Vagy ha van, akkor ne is tegye be oda, csak tárolja a hűvös spájzban egy vajtartóban.
Nekem ez nem gond cserébe az adalékanyagok meg a repceolaj hiányáért.
Nálunk a nagyobb áruházakban lehet kapni szinte mindegyik márkából a rendes vaj változatot és a műanyag dobozosat is.
Én is a vajat szeretem, és pár perc alatt kenhető is lesz, úgyhogy nekem nem macera. Az íze meg összehasonlíthatatlanul jobb a margarinénál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!