Mennyit költesz a karácsonyi cécóra az idén?
Àrat nem szàmolok,de elmondom hogy mit vettem,veszek:
Egy müfenyö,nem nagy,nem kicsi,nem dràga-rà a legolcsobb diszek,tavalyrol is maradt
-Kislànyomnak egy tanulo kutyus(ez dràga volt...)
-Pàromnak egy parfümöt,akciosan,mellé egy pulcsit
-tölött kàposzta
-francia salàta
-ràntott sajt
-kokuszgolyo
-mandarin,földimogyoro
üditö(minimàlis,amugy is mindig megtalàlhato itthon)
.egy jégkrém torta
ennyi lesz az egész
Szilveszter:ebéd lencsefözelék lesz
vacsora fött virsli,kukorica salàta,lesz egy kis sös ,perec,koktél kréker,egy üveg pezsgö,és Fanta szelet nevü süti.
Nem viszem tulzàsba,de igy a hiànyt se érezzük.
Jó kérdés, én sem tudom, de nagyjából megpróbálom összeadni:
Saját gyerekeim: vettem nekik játékokat kb. 6000 Ft-ért, plusz kb. 20e Ft-ot ott hagytam a boltban különböző dolgokért (babaházat építünk nekik a férjemmel).
Tesóim gyerekei: húgom kisbabájára kb. 5e Ft-ot költök, nővérem fiainak szerencsére elég olcsón sikerült jó játékot vennem, aminek remélem örülni is fognak, úgyhogy az kb. összesen 4e Ft. A nővérem lányai Görögo.-ban élnek, úgyhogy az egy kicsit megdobja a költségeket, szerintem kb. 8e Ft lesz nekik az ajándék.
A többiek nem kapnak semmit, így egyeztünk meg. :D
Karácsonyfa kb. 5e Ft, kaja szintén.
Tehát összesen kb. 53 Ft. Úristen. Nem kellett volna összeadnom. :S
Szia! Mi csak a gyereknek vettünk ajándékot, egy 10ezres legot, sajnos ezért a pénzért még csak nem is adnak túl nagy dobozt:(.
Vágott fenyőt veszünk az Oázisból, annak az árát le lehet vásárolni januárban növényekre. Tavaly 2000,- volt a fánk, 1,6 m-es. Idén nem tudom, mit kapunk ennyiért.
Kaják:
24-én ebéd: sima, gyors, minden pucc nélkül.
Szenteste vacsora: tárkonyos raguleves (nem szeretjük a halászlét), rántott hal, rántott csirkemellfilé, gombás rizibizi, majonézes krumplisaláta, bejglik, kókuszkocka, linzerfigurák
25-én ebéd: töltött káposzta, bejglik, kókuszkocka, linzerfigurák
26-án vagy az anyósomnál eszünk vagy előző napi maradékot :=)
Megkérdezhetem, hogy mi 0%-os abban a válaszban, hogy mennyit költök a karácsonyra? Az, hogy valakinek savanyú a szőlő, az nem azt jelenti, hogy nem annyi a büdzsé.
Sajnálom, akinek centezni kell a forintokat, én nem nagyképűségből írtam amit írtam. Van aki ennek a többszörösét költi el, és van aki ennek a tizedét sem teheti meg.
Ha pl. most egy átlagos polgári család autót vesz karácsonyra, mert spórolt rá, akkor költ a karácsonyra 2-3-5 millió forintot. Most akkor ő dögöljön meg, mert ennyit költött rá?
Én sem sz.rom a pénzt, elég keményen dolgozom a párommal ahhoz, hogy ezt megtehessük. Vagy Magyarországon közutálat tárgya az, aki félmilliót keres kiszámíthatatlan (van úgy, hogy napi 12 óra) munkaidővel, egy évben fél évet távol az otthonától, mert külföldi kiküldetésben van?
És hozzáteszem, hogy nincs más választásom, KELL költeni a karácsonyra, mert ha nem teszem meg, rám szabadul a tágabb értelemben vett család is. Ilyenkor kapnak egy nem túl drága, de nem is olcsó ajándékot, és utána tudják, hogy hagyjanak békén egész évre, "várják újra a karácsonyt". Ez persze nem vonatkozik azokra a személyekre, akikkel rendszeres kapcsolatot tartok fenn... De a konfliktuskerülés okán inkább "megveszem" a nyugalmam a karácsonyi rokonoktól, akiket utána többet nem is látok újabb egy évig. Jópofizok egy sort és kész. Viszont a közvetlen családtagok számára adakozóbb vagyok, mert közülük sokan sok dolgot nem tehetnek meg, így nekik mindig segítek.
December 25-29 között minden nap legalább tíz vendég van. Család, ismerősök, rokonok, munkatársak. Ez szerényen számolva is 50 ember, akit "etetni" kell. Ha csak ezer forinttal számolom a kaját / fő, akkor is kb. 50.000,- Ft. És nem étteremből hozatom a kaját, hanem mi ketten főzzük meg.
Kb. harminc-negyven ajándékot kell venni. Ha ezer forintért veszek, akkor "én vagyok a rohadtszemét, mert hát millió fölött visznek haza és csak ennyit ad?", ha négy-hatezer forinttal számolok egy-egy ajándékot (és akkor még sok esetben a fejem vakarom, hogy vaj'h mit vegyek, ami megfelelő és jó lesz neki), akkor csak a karácsonyi ajándékokra költöttem 150-200e Ft-ot. Úgy, hogy senki nem kapott helikoptert leszállópályával. A saját családomra (szülők, testvérek) pedig szoktam költeni, pl. ha anyuéknak kell valami új műszaki cikk (pl. tévé, mosógép stb.) akkor abba besegítek.
Akkor máris háromszázezer felett vagyunk, amit elköltöttem.
Sokszor nagy átok a "jó kereset", mert bizony meg kell küzdeni a rokonsággal, a nagy elvárásaikkal és társaikkal. Mert összeveszni senkivel nem akarunk, megsérteni szintúgy, viszont az éves keresetet nem igazán szeretnénk a családra költeni.
Rossz dolog azzal szembesülni, hogy aki megcsinálta a szerencséjét, azt meg kell kövezni. Bár tény, tehetek arról, hogy ide jutottam. Mert senki nem "tolta alám" azt amiben most ülök.
Köszönöm az őszinte válaszokat....
Az utolsó hozzászólónak üzenem,hogy örülök,hogy legalább nektek jól megy,sok sikert és több boldogságot az életben...ugyanis a karácsony nem a 300 ezres ajándékokról szól,meg senem arról hogy jópofizni kéne az egész pereputty előtt...sajnálom,hogy nálatok ez így van.
Nálunk ha 1000 forint jut,mi azt is hatalmas szeretettel adjuk...sőt,akinek adjuk,az is nagy-nagy szeretettel fogadja...mert nem az a lényeg,hogy mit adsz,hanem az,hogyan adod.Nem kétszinűségből kell drága ajándékot venni...sőt ha nem álltok annyira közel egymáshoz,minek veszel ajándékot?
Nálunk,mint eddig minden éveben,a gyerekeim kapják az ajándékot...mindenki azt,amit évközben nem tudtunk megvenni.Az édesapám már nem él,január 6-án halt meg....így ő virágot fog kapni...anyu velünk él...neki is apróságot...én meg a férjem meg semmit.Elég nagy ajándék az,hogy ha ilyenkor legalább együtt vagyunk.A család többi részének meg ha jut,veszünk,ha nem ,nem veszünk.Mindenki megérti és nincs belőle harag!Kaja viszont lesz bőven:)
Mindenkinek ezúton kívánok kellemes készülődést a szeretet ünnepére!!!
Hát én azért a "kulák" hozzászóló mellé állnék :)
Nem most látom először, h lepontozzák azt, aki esetleg jól áll anyagilag.
És nem értem miért? Ez amolyan dögöljön meg a szomszéd lova is! hozzáállás?
Hát szereti a szüleit ,azoknak segít, a többi rokon meg olyan, hogy elvárja, arról nem ő tehet.
Na, most magamról...
Mi nem vagyunk "kulákok" :)
gyerek 10e
férjem még nem tudom, kb 10e
anyu,anyós együtt 5e
keresztszülők 5e
további rokonok összesen 5e
kaja kb 7e
és igaz, a karácsony nem a cuccokról szól, de azért a figyelmesség még nem ártott meg senkinek
Békés Ünnepeket!
Karácsonyra kaja, ezt értem dec.24-jan.3 ig 60.000.-
Kislányom egy Fisher-Price asztalt kap és egy ugróló zebrát 35.000.-
Párom egy Iphont kap 100.000.-
Én egy kabátot és egy kávéfőzőt 55.000.-
Szüleim egy mikrót 20.000.-
Hugom ágynemű huzatot 10.000.-
280.000 összesen.
2 laptop 310.000
főzőcske 20.000
karácsonyfa,cukor 6.000
310+20+6=336 eft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!