Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebben a receptben mivel...

Ebben a receptben mivel helyettesíthetném a mascarponét?

Figyelt kérdés

Laktózmentesre szeretném,sajnos a mascarpone nem az.

Tejet,tejszin,túrót,margarint tudok használni,azokból van laktózmentes. Sajtkrémet,vajkrémet sajnos nem találtam még,azzal tudom,hogy ki lehetne próbálni,de nincs.


Mivel lenne ez finom (de nem émelyítően édes,mint ha csak vajas krémmel csinálnám) és nem folyós krém,ami puhít a tésztán?



2014. febr. 13. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
lemaradt a recept...
2014. febr. 13. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]


bocsánat,tényleg :)

2014. febr. 13. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:

szerintem ,egy jó kis túrókrémet tegyél bele ,amit lazithatsz tejszínel.

most ugyis a szív alak a lényeg. Estleg tehetsz a túrókrémbe gyümölcsöt. Amilyen gyümülcsöt teszel bele olyan ízű likörrel locsold me tésztát ,így tuti nem szárad ki.

2014. febr. 13. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha van nagyon natúr ízű sajtkrém, akkor azzal. Én voltam egy főzőtanfolyamon, ott mascarpone helyett natúr Philadelphiát használtunk, és úgy is tökéletes volt. Ha az működött, szerintem bármilyen laktózmentes natúrral működik.
2014. febr. 13. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Írtam,hogy sajtkrémet sajnos még nem találtam laktózmenteset , ha van is,errefelé nem árulnak.
2014. febr. 13. 12:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Én sima tejszínhabot tennék bele.

Vagy túrót simára kikeverve (kis citromlével, vagy reszelt citromhéjjal) és tejszínhabot.

Egyik sem lesz émelyítően édes, ha nem raksz bele sok cukrot, mivel alapban egyik sem édes.

2014. febr. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nemcsak laktóz, hanem teljesen tejmentesen főzök. Az ilyen krémeket én úgy csinálom, hogy kókusztejjel főzök vaníliapudingot, abba keverek margarint. Ha, jól kikavarja az ember, egy könnyű, lágy krémet kap, ami nem csömör.
2014. febr. 13. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
utolsó válaszolóhoz csatlakoznék, én is szoktam így, de pl. ha rizstejjel készítem ugyanezt, az már önmagában pudingos állagú lesz, ha elkezdi melegíteni az ember, még a műízű pudingpor se kell hozzá - a rizs kemnyítótartalma miatt -, csak vanilia-esszencia, vagy vaniliarúd...
2014. okt. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!