Mit főzzek ezekböl?
Van itthon egy csomó sóska, fel kg marha darálthús, tejföl, rizs, olaj fűszerek.
Légyszíves a receptett is írjátok le ne csak az ételnevét.
Köszönöm
Rizses húsgombóc , tejfölös sóskamártással.
a darálthúst összekevered 15 deka rizzsel, egy tojással, egy közepes fej reszelt hagymával, sóval, borssal.
gombócokat formázol és kevés sós vízben lassú forrás mellett puhára főzöd.(azért kell külön főzni, mert a marhahús lassan lassabban puhul, mint a sertés, így a szószban nem lehet )
Gondolom fagyasztott sóskád van.
kevés zsiradékon kiengeded, fedő alatt puhára párolod.
sót, és cukrot teszel bele, mert nagyon savanyú.
kb fél kiló fagyos sóskához számítva, két ek. lsiztet egy kispohár tejföllel simára keversz egy tálkában. kiveszel a meleg sóskából 1-2 kanálnyit és elkevered vele. 8hőkiegyenlítés) utána belecsorgatod és gyorsan kevergeted. amikor pöfögni kezd, akkor kb kész is.
ha nagyon sűrű, akkor tejjel vagy vízzel lehet korrigálni.
még egy kóstolás cukorügyben, ne legyen vad.
a leszűrt kész gombócokat beleteszed, vagy külön tálalod a sóskamártást melléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!