Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ebédre ezekből?

Mit főzzek ebédre ezekből?

Figyelt kérdés
van itthon: krumpli, hagyma, tejföl, sajt, szalámi, szalonna, tojás, tej, liszt. kb ennyi. valami töltött krumprira gondoltam, esetleg valami hasonló. ötletek? lehet különleges is, sőt!
2012. dec. 11. 06:52
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
krumpli hagyma szalonna fötojás felszeletel összekever majdnem mint a rakottkrumpli, persze só meg bors bele, tetejére reszelt sajt majd a tejföl, tepsiben sütőbe be, szalámi jó lesz vacsira, liszt kuka! 35f
2012. dec. 11. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Jah, a tejet meg mellé pohárban...
2012. dec. 11. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
MIért kellene a lisztet kidobni?
2012. dec. 11. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Az elso recept nagyszerű. En annyit valtoztatnek rajta, hogy a tejföl, lisztbol es egy tojásból fűszerekkel csinálnék egy mártást, azzal leontenem az egészet es ugy sütnem meg.
2012. dec. 11. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A krumplit egész vékonyha szeld, mint az uborkát.

Szalámit kockázd, vagy szeld fel és egy kis zsíron (olajon) futtasd át, pici törtpaprikát rá, és kevés vízzel forrald össze (só!), mintha pörkölt lenne!

Ha lenne egy maréknyi hordós aprókáposztád, azt párold (főzd) meg.

Lábas aljába a kolbász szaftjának egyik fele, tetejére vastagon teljföl. Arra borítod a leszelt krumplit (só, bors rá!).

Utána ráteríted a kolbászt, a tetejére a párolt káposztát

majd ismét tejföl, és a végén rálocsolod a kolbász megmaradt szaftját.

Beborítod (födővel vagy alufóliával) amíg a krumpli átpuhul, majd födő le, és pirosra sütöd a tetejét.


A tojás-tej-liszt = palacsinta, csak valami töltelék kell bele = másik napi kaja.


Hagyma-krumpli = paprikás-krumpli


Szalonna-krumpli-tojás sütve = következő napi kaja


Beosztanám, nem vagyok annak híve, hogy ami van a hűtőben, kamrában, azt mind egyszerre, egyfajta ételre, egy napon használjuk fel. Lehet azt beosztani, variálni, ahogy a közmondás tartja: több nap, mint kolbász. = gondoljunk a holnapra is.

2012. dec. 11. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Krumpli (reszelve), hagyma (felkockázva kis olajon megpirítva), tejföl, liszt, összekever, és sütheted a finom tócsit olajban. Biztos csináltál már. :)
2012. dec. 11. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Töltött krumpli: héjában főzz közepes krumplikat. ha megfőtt, a közepét vájd ki, és az aljáról is vágj le egy kis lapot, hogy ne billegjen.

hagymát dinsztelj kevés zsiradékon, amin megsütöd az apróra vágott szalámit, a krumpliforgácsot. fűszerezed, és egy nyers tojással összefogod, mint a fasírtot.

keversz hozzá egy kis reszelt sajtot, tejfölt, ha van egy mustár is mehet bele. ezzel megtöltöd a krumplikat, zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatod. tetejükre egy vékony szelet szalonna és mehet is pirulni a sütőbe.

ha gazdagabban akarod, a végén még mehet a szonnéra is egy kis reszelt sajt, és annak ráolvadásáig sütöd tovább.

savanyúsággal, kecsappal finom, laktató ebéd, vacsora.

2012. dec. 11. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
*szalonnára a sajt :)
2012. dec. 11. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!