Mit főzzek ebédre ezekből?
A krumplit egész vékonyha szeld, mint az uborkát.
Szalámit kockázd, vagy szeld fel és egy kis zsíron (olajon) futtasd át, pici törtpaprikát rá, és kevés vízzel forrald össze (só!), mintha pörkölt lenne!
Ha lenne egy maréknyi hordós aprókáposztád, azt párold (főzd) meg.
Lábas aljába a kolbász szaftjának egyik fele, tetejére vastagon teljföl. Arra borítod a leszelt krumplit (só, bors rá!).
Utána ráteríted a kolbászt, a tetejére a párolt káposztát
majd ismét tejföl, és a végén rálocsolod a kolbász megmaradt szaftját.
Beborítod (födővel vagy alufóliával) amíg a krumpli átpuhul, majd födő le, és pirosra sütöd a tetejét.
A tojás-tej-liszt = palacsinta, csak valami töltelék kell bele = másik napi kaja.
Hagyma-krumpli = paprikás-krumpli
Szalonna-krumpli-tojás sütve = következő napi kaja
Beosztanám, nem vagyok annak híve, hogy ami van a hűtőben, kamrában, azt mind egyszerre, egyfajta ételre, egy napon használjuk fel. Lehet azt beosztani, variálni, ahogy a közmondás tartja: több nap, mint kolbász. = gondoljunk a holnapra is.
Töltött krumpli: héjában főzz közepes krumplikat. ha megfőtt, a közepét vájd ki, és az aljáról is vágj le egy kis lapot, hogy ne billegjen.
hagymát dinsztelj kevés zsiradékon, amin megsütöd az apróra vágott szalámit, a krumpliforgácsot. fűszerezed, és egy nyers tojással összefogod, mint a fasírtot.
keversz hozzá egy kis reszelt sajtot, tejfölt, ha van egy mustár is mehet bele. ezzel megtöltöd a krumplikat, zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatod. tetejükre egy vékony szelet szalonna és mehet is pirulni a sütőbe.
ha gazdagabban akarod, a végén még mehet a szonnéra is egy kis reszelt sajt, és annak ráolvadásáig sütöd tovább.
savanyúsággal, kecsappal finom, laktató ebéd, vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!