Mi történik ha a pörköltbe keményítőt teszek?
Keményítő ízű lenne. A pörköltet megfelelő húsból kell főzni, a hagymát zsíron megpirítani, és csak annyi vizet önteni alá, hogy ne legyen sok leve. Akkor elég sűrű lesz.
Esetleg, palócosan be is lehet rántani.
Szia!
Semmi, nem lesz!
Nekem, soha nem sikerül a rántás, habarás, csak, ha keményítővel sűrítek!
Hajrá, nem fog mellékíze lenni, nyugodtan próbáld ki!
Üdv egy Anyuka
Szerintem pörköltmártás íze lenne. :D Nem lehet valami jó.
Ha elég hagymát teszel bele, eléggé megdinszteled és nem túl sok lével főzöd, jó sűrű lesz a szaftja.
Csak érdekességképp: egyszer találtam a dédnagymamám régi receptgyűjteményét lapozgatva egy vörösboros marhapörkölt receptet, amihez rántást írtak. Sajnos már nem tudom, hova lett, de arra emlékszem, hogy valahogy nagyon nem a hagyományos pörköltre hasonlított. Amúgy dédim soha nem készítette rántással.
Ez alapján arra gondolok, hogy talál mégis lehetett valamikor régebben ilyen tájjellegű recept (?) Vagy marhapörkölt néven valami teljesen más hasonló ételről volt-e szó?
Mindenesetre soha sem azelőtt, sem azután ilyesmit nem hallottam, nem olvastam és senkiről sem tudok, aki a hagymán kívül bármivel is sűrítené a pörköltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!