Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi történik ha a pörköltbe...

Mi történik ha a pörköltbe keményítőt teszek?

Figyelt kérdés
hogy sürübb legyen...oke hogy nem egy normalis verzio, csak erdekelne mi törtenne? ízre állagra stb..
2014. febr. 8. 06:43
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Keményítő ízű lenne. A pörköltet megfelelő húsból kell főzni, a hagymát zsíron megpirítani, és csak annyi vizet önteni alá, hogy ne legyen sok leve. Akkor elég sűrű lesz.

Esetleg, palócosan be is lehet rántani.

2014. febr. 8. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Szia!


Semmi, nem lesz!

Nekem, soha nem sikerül a rántás, habarás, csak, ha keményítővel sűrítek!

Hajrá, nem fog mellékíze lenni, nyugodtan próbáld ki!


Üdv egy Anyuka

2014. febr. 8. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Minek bele keményító, nagy lángon le lehet főzni sűrűre, ha túl híg és sok a leve.
2014. febr. 8. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Nehezebb lesz vasalni.
2014. febr. 8. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
A pörköltet nem kell se berántani, se behabarni!
2014. febr. 8. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem pörköltmártás íze lenne. :D Nem lehet valami jó.

Ha elég hagymát teszel bele, eléggé megdinszteled és nem túl sok lével főzöd, jó sűrű lesz a szaftja.


Csak érdekességképp: egyszer találtam a dédnagymamám régi receptgyűjteményét lapozgatva egy vörösboros marhapörkölt receptet, amihez rántást írtak. Sajnos már nem tudom, hova lett, de arra emlékszem, hogy valahogy nagyon nem a hagyományos pörköltre hasonlított. Amúgy dédim soha nem készítette rántással.

Ez alapján arra gondolok, hogy talál mégis lehetett valamikor régebben ilyen tájjellegű recept (?) Vagy marhapörkölt néven valami teljesen más hasonló ételről volt-e szó?

Mindenesetre soha sem azelőtt, sem azután ilyesmit nem hallottam, nem olvastam és senkiről sem tudok, aki a hagymán kívül bármivel is sűrítené a pörköltet.

2014. febr. 8. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
56%
Vedd le a fedőt és kevergetés mellett főzd,míg elpárolog a víz.Valóban,ha kevés a hagyma akkor nem lesz olyan sűrű a szaft.
2014. febr. 8. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használhatsz étkezési keményítőt. Én is mindig szoktam. Nem feltétlenül az autentikus marhapörkölthöz, de például ha kínai ételeket főzök. Nem lesz semmilyen fura íze, mivel ez egy ízetlen anyag. Nyugodtan használhatod sűrítésre!
2014. febr. 8. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!