Hogyan kell a fagyasztott sültkrumplit megsütni? Miben? Mivel? Hogyan?
amikor forró olajban krumplit sütsz (vagy bármi mást, pl. rántott húst, stb.), légy óvatos, mert:
- jó forrónak kell lennie az olajnak,
- a forró olaj, ha fröccsen, veszélyes! (komoly égési sérüléseket tud okozni.) a forró olaj és a víz különösen utálják egymást, szóval a magas víztartalmú dolgok, lédús zöldségek, fagyasztott dolgok (elvégre a jég az víz) hajlamosak nagyon fröcsögni. óvatosan mozgasd a cuccot. nem kell rettegni tőle, de fő az elővigyázatosság.
- én úgy szoktam leellenőrizni, hogy elég forró az olaj, hogy egy icipicike darabka kaját beledobok és ha elkezd sülni, pezsegni, akkor megfelelően forró. semmiképp se próbáld ki szabadkézzel. (elrettentés: egy ismerősöm apját egyedül hagyták hétvégére, a többi családtag elmondta neki, hogy ott van a hűtőben a kaja, azt meg kell melegítenie magának, illetve krumplit kell sütnie... ő meg úgy próbálta leellenőrizni, hogy forró-e az olaj, hogy beledugta az ujját, mondván nem látott változást... na hát ilyet sose csinálj! ő is rohant a kórházba...)
- ahány krumpli, annyiféle állag, annyiféle módon sül. rengeteg féle krumpli létezik, van, amelyik inkább főzésre való, van, amelyik sütésre alkalmasabb. persze bármilyen krumpli jó, ha éhes vagy, megpucolod, felvágod és kisütöd - de ha van lehetőséged, válogass a fajták közül.
- elsőre ritkán sikerülnek hiba nélkül a dolgok, :) ne keseredj el sosem, sok-sok kajálás, sok-sok főzés, gyakorlás meghozza az ehető eredményt és az állandó minőséget. :)
- jó étvágyat, jó főzést-sütést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!