Borsos lepény recept?
Figyelt kérdés
Borsos lepényt szeretnék házilag készíteni de nem találok sehol receptet hozzá.Ha valaki rendelkezik vele megköszönném ha megírná nekem! :-) Előre is köszönöm!!!!2014. jan. 31. 15:03
1/4 anonim válasza:
Ebböl 12db lesz: fánkszaggatóval szaggatom.
15 dkg finomlisztet deszkára szórunk, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és 1 kiskanál őrölt fekete borsot. Az apró darabokra vágott 10 dkg vajat elmorzsoljuk benne. Végül hozzáadunk 1 tojássárgáját, és sima tésztát gyúrunk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát kinyújtjuk "olyan vékonyra, mint a palacsinta", kiszaggatjuk (én fánkszaggatót használtam), berakjuk a tepsibe, és megsütjük.
Nekem eza recept van meg . nem biztos ,hogy erre gondoltál.
van még egy fajta az sima kelt tészta csak 1kis kanál bors kerül bele. Felénk mind két fajtát ha kisült tejfölbe mártogatva eszik.
2/4 anonim válasza:
Hirtelen olvasva zöldborsóra gondoltam, de látom, hogy borsos. Nekem zöldborsótorta receptem van :)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!Kipróbálom ezt a receptet is.De ahogy mondtad kelttésztásra gondoltam.Ha azt is leírnád nekem hálás lennék :-)
2014. febr. 1. 13:23
4/4 A kérdező kommentje:
Most látom hogy sima kelt tészta és egy kis bors :-)
2014. febr. 1. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!