Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsos lepény recept?

Borsos lepény recept?

Figyelt kérdés
Borsos lepényt szeretnék házilag készíteni de nem találok sehol receptet hozzá.Ha valaki rendelkezik vele megköszönném ha megírná nekem! :-) Előre is köszönöm!!!!
2014. jan. 31. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Ebböl 12db lesz: fánkszaggatóval szaggatom.

15 dkg finomlisztet deszkára szórunk, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és 1 kiskanál őrölt fekete borsot. Az apró darabokra vágott 10 dkg vajat elmorzsoljuk benne. Végül hozzáadunk 1 tojássárgáját, és sima tésztát gyúrunk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát kinyújtjuk "olyan vékonyra, mint a palacsinta", kiszaggatjuk (én fánkszaggatót használtam), berakjuk a tepsibe, és megsütjük.

Nekem eza recept van meg . nem biztos ,hogy erre gondoltál.

van még egy fajta az sima kelt tészta csak 1kis kanál bors kerül bele. Felénk mind két fajtát ha kisült tejfölbe mártogatva eszik.

2014. jan. 31. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Hirtelen olvasva zöldborsóra gondoltam, de látom, hogy borsos. Nekem zöldborsótorta receptem van :)
2014. jan. 31. 16:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!Kipróbálom ezt a receptet is.De ahogy mondtad kelttésztásra gondoltam.Ha azt is leírnád nekem hálás lennék :-)
2014. febr. 1. 13:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Most látom hogy sima kelt tészta és egy kis bors :-)
2014. febr. 1. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!