Liba töpörtyüt sütnék segitenétek? Kell tenni tejet hozzá vagy nem?
Figyelt kérdés
Még nem sütöttem ki ,így zsírnak börös hájat. A neten van aki azt írja ,hogy tesz tejet hozzá ,van aki nem. Azt senki nem írja ,hogy miért kell hozzá tej.
Ha kell akkor 3kg börös hájhoz mennyit tegyek?
Köszönöm.
2014. jan. 26. 12:09
1/2 anonim válasza:
Vágd a hájat kockára. Elöször abálni kell egy picit még mielőtt megsütnéd. Tehát tegyél alája a lábasba egy kevéske vizet és abban párold 15 percig. Utána jöhet a sütés, mikor már nincs alatta víz. A tejtől szebb színe lesz és esetleg még ropogósabb is, de nagyon vigyázz, mert kifuthat tőle. Langyos tejet /kb. egy decit az összeshez/ adagolj pici adagokban a sistergő hájhoz. Akkor sül meg, ha egy-két darabkát az edény fahához nyomva sistereg. El ne égesd, mert keserű lesz és ehetetlen. A párolást fedő alatt végezd, a sütést anélkül.
2/2 anonim válasza:
Mindig tettek elemim és jó magam is a töpörtyűhöz egy kis tejet, hogy szép piros-ropogós legyen.
Amikor már majdnem kész, szinte kisült minden zsírja, de még halovány, 1 decinyi tejet önts rá óvatosan és jól keverd át.
Persze sisteregni fog, de semmi pánik. Utána viszont nagyon gyorsan pirul, lehet leszűrni, merőkanállal kinyomkodni belőle a szuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!