Mitől esz ígazán jó és finom a rakott krumpli?
Én a rakott krumplit mindig felturbózom. Ha jénai tálba csinálom, akkor kb 8 nagy fej hagymát apróra vágok, megsózom, pirospaprikázom, és legalább fél liter tejfölt teszek bele. Jó sósnak kell lennie, hogy amikor a krumpli beszívja, no meg a szaft ami a hozzávalókat körülveszi finom legyen.
Elkezdem rétegezni. Krumpli, tojás, kolbász, szósz. Ezt addig ismétlem míg el nem fogy. A tetejét krumplival zárom, és megkenem tejföllel.
Tálaláskor frissen őrölt borssal szórom meg.
Aki eddig evett így belőle, mindenki elkérte a receptet. A tepsibe összeszórt olajos variációt én nem szeretem.
Ha igazán finom rakott krumplit akarsz, próbáld ki.
Rétegezve krumpli, tojás, kolbász tetejére kerüljön krumpli arra pedig még tejföl. Minden réteget meglocsolok tejföllel, nekem is legalább fél liter tejföl belemegy.
A tejfölt ki szoktam keverni néhány tojássárgájával sóval, borssal.
Mi úgy szoktuk, hogy megfőzzük egészben a krumplit, a tojást, és megfőzzük kb fél deci vízben a karikára vágott kolbászt.
Mikor minden kész, rétegesen rakjuk, és a "kolbászlét" (ez így csúnyán hangzik nagyon) ízlés szerint fűszerrel, és sok sok tejföllel összekeverjük. A tetejére borítjuk és míg megpirul kicsit a tejföl addig sütjük. Nekem ez a kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!