Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől esz ígazán jó és finom...

Mitől esz ígazán jó és finom a rakott krumpli?

Figyelt kérdés
2014. jan. 22. 13:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
mivel nem sok minden kell bele, szerintem a jó minőségű alapanyag (krumpli, kolbász, tojás, tejföl)
2014. jan. 22. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a rakott krumplit mindig felturbózom. Ha jénai tálba csinálom, akkor kb 8 nagy fej hagymát apróra vágok, megsózom, pirospaprikázom, és legalább fél liter tejfölt teszek bele. Jó sósnak kell lennie, hogy amikor a krumpli beszívja, no meg a szaft ami a hozzávalókat körülveszi finom legyen.


Elkezdem rétegezni. Krumpli, tojás, kolbász, szósz. Ezt addig ismétlem míg el nem fogy. A tetejét krumplival zárom, és megkenem tejföllel.

Tálaláskor frissen őrölt borssal szórom meg.


Aki eddig evett így belőle, mindenki elkérte a receptet. A tepsibe összeszórt olajos variációt én nem szeretem.

Ha igazán finom rakott krumplit akarsz, próbáld ki.

2014. jan. 22. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Én már csináltam baconszalonnával és sajttal a tetején.Iiiiiiisteni csak sajna így drágább.
2014. jan. 22. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Rétegezve krumpli, tojás, kolbász tetejére kerüljön krumpli arra pedig még tejföl. Minden réteget meglocsolok tejföllel, nekem is legalább fél liter tejföl belemegy.


A tejfölt ki szoktam keverni néhány tojássárgájával sóval, borssal.

2014. jan. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Sok vaj, sok tejföl
2014. jan. 22. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy felhasználás előtt a hagymát aprítás után kevés olajon puhára dinsztelem, a paprikával tejföllel már nem főzöm össze.
2014. jan. 22. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor jó, ha nincs benne kolbász. Nekem valahogy nem ízlik benne az az olajos kolbász, mert az dominál főleg benne. Ha nincs benne kolbász, a tejföl tripla annyi mennyiségben kerül bele.
2014. jan. 22. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Rengeteg tejfol es sajt a tetejere :P
2014. jan. 23. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi úgy szoktuk, hogy megfőzzük egészben a krumplit, a tojást, és megfőzzük kb fél deci vízben a karikára vágott kolbászt.


Mikor minden kész, rétegesen rakjuk, és a "kolbászlét" (ez így csúnyán hangzik nagyon) ízlés szerint fűszerrel, és sok sok tejföllel összekeverjük. A tetejére borítjuk és míg megpirul kicsit a tejföl addig sütjük. Nekem ez a kedvencem.

2014. jan. 24. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én besamelmártást teszek rá, illetve meg-meglocsolom vele a rétegeket. A legfelső rétegre a végén még sajtot szórok.
2014. jan. 25. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!