Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Drezdai golyó recept?

Drezdai golyó recept?

Figyelt kérdés
ismertek ilyen receptet?pékségbe láttam ilyet,és aranyos mutatós kis gyolyók voltak .
2009. dec. 3. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem ismerem, milyen az?
2009. dec. 3. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
stollen golyó,de nem tudom hogy olyan recept e mint a stollen?vagy hogy hogy kell sütni
2009. dec. 3. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:

"Eredeti drezdai Stollen /Mikko


500 g mazsola (nagyszemü)


100 g Korinthen (kisszemü mazsola)


100 g citronat (kandírozott citromhéj)


100 g orangeat (kandírozott narancshéj)


250 g mandula (meghámozva, felvágva)


2 csomag vaníliás cukor


6 ek barna rum


12 csepp keserümandula-olaj


1 kiló liszt (fehér, normális)


1 kocka friss élesztö (vagy 2 csomag száraz)


400 g puha vaj


150 g cukor


0,25 l tej


2 tojás sárgája


150 g olvasztott vaj


125 g porcukor


A mazsolákat, a kandírozott, apróra vágott citrom- és narancshéjat, az apróra vágott mandulát, a vaníliás cukrot a rummal és a keserümandula olajjal összekeverni és egy jól zárható edényben kb. 6 órát állni hagyni, néha megkeverni. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepében csinálunk egy mélyedést és az élesztöket belemorzsoljuk, megszórjuk egy evökanál cukorral és ráöntjük a langyosra melegített tejet. Liszttel betakarjuk és kb. egy fél órára kelni hagyjuk betakarva egy kendövel. Ha az élesztö feljött, a kézi mixer tésztadagasztó karjával hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a maradék cukrot és a tojás sárgákat. Szépen összedolgozzuk a hozzávalókat, majd kézzel is jól átgyúrjuk a gyúródeszkán. Ha már fényesre összeállt, letakarva egy fél órát (vagy egy kicsit többet) kelesztjük. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk oválisra a tésztát és rátesszük a belevalókat és óvatosan beledolgozzuk a tésztába. Két részre osztjuk, egyenként oválisra nyújtjuk és hosszában elöször az egyik oldalt a tészta feléig ráhajtjuk, majd erre a másik felét. Ráhelyezzük a sütöpapírral ellátott tepsire és meleg helyen kb. egy háromnegyed órát kelesztjük. A sütönek alulról a második szintjére tesszük és elömelegített sütöben 175 fokon (forrólevegösön 160 fokon, gázon a második fokozaton) ca. 80 percet sütjük. Ha erösen barnulni kezd a sütés közben, letakarjuk pergamen papírral. Ha készen van, még forrón megkenjük mindenhol a felolvasztott vajjal és sürün megszórjuk a porcukorral. A kihült Stollent alufóliába betekrjük és 4 hétig pihentetjük hüvös helyen (kamrában), hogy az ízek összeérjenek. Ez a recept, egy drezdai pékmestertöl származik. "


Kodoscsajtól.

2009. dec. 3. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Off, de mi az, hogy Mikko a cimében?
2009. dec. 3. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
ebböl a tésztából golyókat formálok és sütöm?175fok-on?
2009. dec. 3. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen.



Az a blikkfang.

2009. dec. 3. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Süthetsz belőle stollent vagy mikkot
2009. dec. 3. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Bikkmakk
2009. dec. 3. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
mi a mikko?
2009. dec. 4. 08:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!