Milyen daralhusos tesztat lehet kesziteni spagettin kivul?
Csőtésztával olaszosan: olajon vagy szalonna zsírján piríts hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a darált húst főzd sűrűre, épp hogy ellepje a víz. Bazsalikommal, oregánóval fűszerezd.
Tepsit kivajanzi, ebbe menjen a húsos ragu a tésztával, mozzarella sajtot reszelj bele (ha simán nem tudod reszelni, a lidlben, aldiban kapható reszelve, illetve kicsit a fagyóba téve könnyebben reszelhető. A tetejére paradicsomkarikákat és friss bazsalikomleveleket lehet halmozni, és sütőben megsütni amíg szépen meg nem barnul a sajt.
Van, mikor parmezánt is keverek a húsraguba, vagy cukkini/paprikakarikákat is teszek bele.
Én rakottan szeretem, olyan mint a pizza, hóvégi. Főzök penne tésztát, közben hagymán megpirítom és fűszerezem a darált húst. A tésztát leszűrve visszateszem a lábasba, belekeverem a húst. Ha van otthon valami más is, pl. borsó, csemegekukorica, stb., azt is beleteszem. Lefedem, így a tészta felszívja a szaftot. Egy liter tejből besamelt főzök, a felét hozzákeverem a tésztához. Aztán beleöntöm a tepsibe, rá a maradék besamelt, esetleg reszelt sajtot, és 15-20 percre beteszem a sütőbe.
Kb. 20 perc munka van vele, meg a sütés ideje, és nagyon kiadós. De nem egy fogyókúrás kaja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!