Főzni szeretők! Bővíteném főzési repertoárom és egyszerű, de ötletes recepteket szeretnék. Ajánlanátok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vékony csíkokra vágom a húst.Lehet pulyka,disznó,marha,ami éppen van.Zsírban ( nem olajban,mert annak nem jó a szósza,és nem is egészséges ) vöröshagymát dinsztelek,ráteszem a húst,jól átforgatom,öntök alá kevés vizet.Sót,borsot,oregánót,szerecsendiót teszek hozzá,és puhára párolom.Ha a hús már megfőtt,lepiritom zsírjára.Kiveszem a lábosból.A zsírba tesezk egy-két kanál lisztet,felöntöm vízzel,összeforralom,teszek bele 2 dl házitejfölt,vagy főzőtejszínt,azzal szósz sűrűségűre
főzöm.Visszateszem a húst,és melegen tartom.
Köretként lehet rizibizi,Penne-tészta, tört krumpli,vagy spagetti.
Van amikor a húshoz teszek vegyes zöldséget,és azt is puhára párolom a hússal együtt.Ebben az esetben a zöldséges húsra teszek lisztet,összepirítom,és tejföllel felöntöm.
A másik kedvence a családnak:
A húst az előzőek szerint elkészítem.Közben megfőzök rizst,és készítek tartármártást.Ha a hús és a rizs is kész,egy nagyobb lábosban zsíron fokhagymát pirítok,ráöntök 8-10 összehabart tojást,kicsit sütöm,és belekeverem a húst és a rizst,és addig sütöm.míg a tojás is megszilárdul. Tartármártással kínálom,de paradicsommártással,vagy sajtmártással is finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ez eredetileg egy szíriai étel. Mikor először hallottam róla nem akartam elhinni, hogy ízletes, mert szinte alig van benne fűszer, ráadásul nincs tojás a húsban - azt hittem, hogy majd szétesik az egész. De valamiért mégis megfogott, és azóta a család egyik kedvence lett.
(tehát bármennyire is furcsálod, ne tegyél bele több vagy más fűszert, ha pontosan így csinálod, akkor lesz tökéletes)
Íme a recept:
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüré (én aranyfácánt szoktam használni)
bors
só
sütőmargarin
fél citrom leve
Elkészítés
A darált húst megsózom és megborsozom, majd kb. 3 cm átmérőjű húsgolyókat készítek, amiket a forró margarinban pirosra sütök és félreteszem.
A margarinból leöntök annyit, hogy a maradékban a hosszúkás csíkokra vágott vöröshagymát meg tudjam pirítani. Amikor megsült a hagyma, ráteszem a kisütött húsgolyókat és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadom a paradicsompürét és fél citrom levét. Egy-két percig összeforralom, és kész.
Köretként párolt rizst adok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!