Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elakadtam a heti menü kitalálá...

Elakadtam a heti menü kitalálásában?

Figyelt kérdés

Segítenétek?

Ami biztos:

Szombat: sushi

Vasárnap húsleves, gyros (ez lesz a hétfői ebéd is)

Kedd-Szerda ebéd: Ebben kéne a segítség

Csütörtök-péntek ebéd: zöldborsófőzelék fasírttal vagy sült csirkecombbal

Az ikerlányaink 3 évesek ők hétköznap az óvodában ebédelnek. Férjem és én otthonról visszük az ebédet. Mi felnőttek esténként csak hideget eszünk, a gyerekek ha inkább meleg ételt ennének akkor kapnak abból amit ebédre viszünk.

Szóval a kedd szerdai ebédet nem tudom. Amire gondoltam csirkemáj rizottó vagy gombapörkölt. Bármilyen ötletet szívesen fogadok. Olyan ételt szeretnék amiben nincs krumpli, Cukor és liszt pedig csak minimálisan.

2014. jan. 16. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös gombás tokány rizzsel vagy tésztával.

a májas rizottó is nagyon jó ötlet, vegyes zöldségmixszel.

Raguleves húsos vagy sajtos palacsintával, ha nem szeretnétek édeset.

2014. jan. 16. 09:14
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Ha szeretitek a halat egyik nap lehetne sörtésztában kisütött vagy natúr halfilé, majonézes kukoricás rizzsel.
2014. jan. 16. 09:17
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Én ma karfiol-pörköltet akarok nokedlivel. De lehet rizzsel, vagy főtt tésztával is. (= a karikára szelt répát-gyökeret, apróra vágott petrezselymet a rózsákra szedett karfiollal együtt megfőzöm mint a pörköltet, majd a levét besűrítem: tejfölbe lisztet kavarok és belefőzöm)

De lehet pl. gomba-pörkölt, vagy tojás-pörkölt is.

Esetleg rakott káposzta, zöldbab, akármi zöldségféle összerakva

Bármilyen husiból csinálhatsz "ragut", üsd be a google-ba, kismillió változat van fenn: zöldséges, tejszínes, pörkölt-szerű, vagy éppen valami mással összerakva.

2014. jan. 16. 09:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Sajnos a tésztában és a palacsintában is több a liszt, mint amit nekünk lehet. Az egyik kislányom érzékenyebb a lisztre. Nem allergiás, meg eheti, de csak minimálisan. Például ha a főzelékbe van egy kanálnyi azzal még nincs gond, de annál többet nem szeretek adni neki, mert fáj a hasa. Igaz így, hogy nő egyre többet bír enni belőle, de azért kíméletesen szoktatjuk hozzá. Mivel esélyes, hogy kér beleőle azt meg nem szeretem, hogy ő nem kaphat, ezért inkább úgy főzök az egész családnak.

A raguleves viszont tök jó ötlet. Rég főztem már.

2014. jan. 16. 09:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Rakott zöldség ma van:)

Viszont nagyon jókat írtok. Tojáspörkölt ez tetszik nagyon, gondoltam rá reggel, hogy azt is lehetne, de elvetettem nem is tudom miért:)

Halat szeretjük, sokat eszünk, viszont mivel a munkahelyünkre visszük, ott nem szeretek halat melegíteni:)Ezért van nálunk majd minden szombaton valamilyen halas étel. Szerencsére a gyerekek is megeszik.

2014. jan. 16. 09:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket foztem az elmult par napban,hatha valamelyik megtetszik:

-Csirkemellek csoben sutve,karfiollal,sajttal.(itt a besamelhez kell egy kis liszt, de felmelegitve szinte finomabb,mint rogton sutes utan)

-Spenotos tejszines rizotto

-Grillezett gombafejek bolognai martassal,reszelt sajttal es fustolt sajttal

-Baconos pulykamellszeletek paradicsomszeletekkel sutve

-Marhahuspogacsa (sultkrumplival,de ez most lenyegtelen)

-Fagyasztott halrudacskak es grillezett lazac wok zoldsegkeverekkel (a lanyom nagyon szereti a halrudakat,de a lazacot nem:))

-Malnakremleves turohabbal (most persze fagyasztott malnabol,de igy is nagyon nagyon finom. Igazi desszert szamomra.)

2014. jan. 16. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sonkás-tojásos rizsgombóc gomba vagy paradicsomszósszal.Biztosan ízlene a kislányoknak is.

Hirtelensült csirkemellfilé, zöldséges rizzsel, vagy natúr rizzsel és gyümölcsmártással.

2014. jan. 16. 10:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Kitaláltam, köszönöm az ötletelést!

Grillezett gombát csinálok laska és csiperke gombából, és a csiperkét meg is töltöm juhtúróval. Köretnek pedig párolt vagy sült zöldségeket. Lehet teszek a grillre néhány csirkeszárnyat is.

2014. jan. 16. 10:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy jó kis lecsó!!:)

gyümölcs leves, paradicsom leves, raguleves

resztelt máj zöldsalátával

vadas főtt hússal

meggy szósz főtt hússal

zöldség leves

stefánia vagdalt zöldség salátával

2014. jan. 16. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!