Mikor számit a leves előételnek vagy főételnek? Melyik kategoriába tartozik szerintetek?
Én előételnek tartom a levest, pedig hivatalosan úgy tudom nem az. Nálam abból alakult ez ki, hogy vagy levest vagy valamilyen előételt eszek, illetve rendelek étteremben is.
Azokat a leveseket tartom főételnek amik tartalmasabbak pl: halászlé, gulyás, bableves, szóval azok a levesek amik után már nem esne jól a főétel csak valamilyen desszert.
Ha jól tudom hagyományosan az előételt a leves után kell szervírozni.
Az előételt a leves előtt kell szervírozni.
Ez a helyes sorrend:
Előétel
Leves
Főétel
Az előételeket a leves után tálaljuk, de alkalmasint előtte, vagy a leves helyett tálalhatjuk. Ezek általában kis adagok legyenek, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is, de ha főfogásként tálaljuk, akkor dupla adagot kell szervírozni.
Én nem értek hozzá, ezt a wikipediából másoltam ki:)
A leves az előételek és a főételek között helyezkedik el egy menüsorban.
Nem számít sem ennek sem annak.
Persze a nagyon tartalmas levesek után sokan nem esznek főételt, de ez nem jelenti azt, h a leves főétel volna.
A leves az leves.
A leves a leves kategoriaba tartozik. Lehet a foetel elott is fogyasztani,de adott esetben tekinthetjuk a foetelnek is. Mindenki maga donti el.
Szemely szerint nem tudok ket fogast sem enni egymas utan. Nekem egy tejszines brokkolikremleves fustoltsajttal boven jo ebedre.:) Ez persze egyen es etvagyfuggo.
egyik válasz sem jó
előétel lehet meleg, vagy hideg
hideg előételt adunk leves és főfogás között
meleg előételt adunk a leves előtt
a leves sose előétel
Vendéglátas protokollon mi úgy tanultuk, hogy a leves meleg előételnek számít.
A menüsorban pedig a hideg előétel után kell felszolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!