Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor számit a leves előételne...

Mikor számit a leves előételnek vagy főételnek? Melyik kategoriába tartozik szerintetek?

Figyelt kérdés
2014. jan. 15. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
19%

Én előételnek tartom a levest, pedig hivatalosan úgy tudom nem az. Nálam abból alakult ez ki, hogy vagy levest vagy valamilyen előételt eszek, illetve rendelek étteremben is.

Azokat a leveseket tartom főételnek amik tartalmasabbak pl: halászlé, gulyás, bableves, szóval azok a levesek amik után már nem esne jól a főétel csak valamilyen desszert.

Ha jól tudom hagyományosan az előételt a leves után kell szervírozni.

2014. jan. 15. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előételt a leves előtt kell szervírozni.

Ez a helyes sorrend:

Előétel

Leves

Főétel

2014. jan. 15. 13:21
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

Az előételeket a leves után tálaljuk, de alkalmasint előtte, vagy a leves helyett tálalhatjuk. Ezek általában kis adagok legyenek, adhatjuk reggeliként, vagy készíthetjük ünnepi hidegtálak részeként, vagy főfogásként is, de ha főfogásként tálaljuk, akkor dupla adagot kell szervírozni.

Én nem értek hozzá, ezt a wikipediából másoltam ki:)

2014. jan. 15. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A leves az előételek és a főételek között helyezkedik el egy menüsorban.

Nem számít sem ennek sem annak.

Persze a nagyon tartalmas levesek után sokan nem esznek főételt, de ez nem jelenti azt, h a leves főétel volna.

A leves az leves.

2014. jan. 15. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A leves a leves kategoriaba tartozik. Lehet a foetel elott is fogyasztani,de adott esetben tekinthetjuk a foetelnek is. Mindenki maga donti el.

Szemely szerint nem tudok ket fogast sem enni egymas utan. Nekem egy tejszines brokkolikremleves fustoltsajttal boven jo ebedre.:) Ez persze egyen es etvagyfuggo.

2014. jan. 15. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:

egyik válasz sem jó

előétel lehet meleg, vagy hideg

hideg előételt adunk leves és főfogás között

meleg előételt adunk a leves előtt

a leves sose előétel

2014. jan. 16. 13:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Vendéglátas protokollon mi úgy tanultuk, hogy a leves meleg előételnek számít.

A menüsorban pedig a hideg előétel után kell felszolgálni.

2014. jan. 16. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!